Kulp’ta kan bağışı

Kulp ilçesi merkez Yeni Mahallede Genç Kızılay gönüllüleri olarak “kan ver hayat kurtar” kampanyası düzenlendi. Kurulan standa vatandaÅŸların ilgi gösterdiÄŸi ve 2 gün süren kampanyada 105 ünite kan toplandı. Genç..

Kulp’ta kan bağışı
Yayınlanma: Güncelleme:

Kulp ilçesi merkez Yeni Mahallede Genç Kızılay gönüllüleri olarak “kan ver hayat kurtar” kampanyası düzenlendi. Kurulan standa vatandaÅŸların ilgi gösterdiÄŸi ve 2 gün süren kampanyada 105 ünite kan toplandı. Genç Kızılay Kulp Temsilcisi Ahmet AktaÅŸ, kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kiÅŸi hayatını kaybedebileceÄŸini söyledi. AktaÅŸ, “Bu sebep ile düzenli kan bağışında bulunmak insanların hayatını kurtarır. Åžu anda hastanelerde halen kan bekleyen vatandaÅŸlarımız var. Kimi refakatçiler basit bir kanı gün boyunca arıyor. Kan bulunmadığı takdirde maalesef yakınını kaybediyor. Bu nedenle ise hasta yakınları saÄŸlıkçılara saldırıp ölümcül yaralara sebep olabiliyor. Bugün kendinize empati yaparak ameliyat masasında kendi eÅŸinizi çocuÄŸunuzu düşünerek o kanı verin. Kan sadece insanoÄŸlun da bulunan bir gereçtir. Kanamalı hastalığı olan bir hastanın, ameliyatta 6-8 ünite kana ihtiyacı olabilmektedir. Bu hastanın kurtulabilmesi için kan gereksinimi olduÄŸu unutulmamalıdır” dedi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.