Ölümüne özçekim

Diyarbakır’da uzunluÄŸu 5 bin 200 metre olan, yüksekliÄŸi ise 10-12 metre arasında deÄŸiÅŸen UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki tarihi surlara çıkılması, ölümlü kazaların ardından yasaklandı. Yasak sonrası yerleÅŸtirilen uyarı tabelaları..

Ölümüne özçekim
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’da uzunluÄŸu 5 bin 200 metre olan, yüksekliÄŸi ise 10-12 metre arasında deÄŸiÅŸen UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki tarihi surlara çıkılması, ölümlü kazaların ardından yasaklandı. Yasak sonrası yerleÅŸtirilen uyarı tabelaları iÅŸe yaramayınca, surlara çıkan merdivenlerin önüne tel çitler çekildi. Fakat bu süreçte çitlere de zarar verildi. Çözüm için çaba harcayan yetkililer, bu kez merdivenlere insan boyunu aÅŸan demir bariyerler yerleÅŸtirdi. Buna raÄŸmen özellikle gençler, bu bariyerleri aşıp surlara çıkarak özçekim yapıyor. Batman’dan Diyarbakır’ı gezmeye gelen Pınar Yıldız, olup bitenleri ÅŸaÅŸkınlıkla izlediÄŸini belirterek, “Batman’dan geldik, az önce ÅŸahit olduk. Birkaç kiÅŸi buradan surlara tırmanıyorlardı. FotoÄŸraf çekiyorlardı. Gördük tırmanıyorlar ve en çok özçekim yaparken düşenler de oluyormuÅŸ. Bunu duyduk, üzüldük” dedi. (DHA)

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.