DİYARBAKIR’DA OPERASYON: 21 GÖZALTI

Birçok haberi bölücü terör örgütüne iletmek amaçlı kullandıkları tamamen örgütsel maksatlı programlar yaparak örgütün bir parçası gibi hareket ettikleri tespit edildi. 21 Şüpheli Gözaltına alındı Diyarbakır’da bulunan, Pel Yapım, Piya..

DİYARBAKIR’DA OPERASYON: 21 GÖZALTI
Yayınlanma: Güncelleme:

Birçok haberi bölücü terör örgütüne iletmek amaçlı kullandıkları tamamen örgütsel maksatlı programlar yaparak örgütün bir parçası gibi hareket ettikleri tespit edildi.

21 Şüpheli Gözaltına alındı

Diyarbakır’da bulunan, Pel Yapım, Piya Yapım, Ari Yapım isimli ajansların Belçika’da yayın yapan Sterk TV ve İngiltere’de yayın yapan Medya Haber TV isimli televizyon kanallarına program hazırladıkları tespit edildi.
Aynı amaçla hizmet eden Jin News haber ajansı ile ilgili de çalışmalar eş zamanlı yürütüldü.

Adı geçen ajansların bazı Avrupa ülkelerinden gelen paralarla finanse edildiği belirlendi.

Ortak çalışmada, Sterk Tv ve Medya Haber Tv kanallarının 9 başlıkta 102 programa ait 82 saatlik program içeriklerini incelendi.

İncelemeler neticesinde;

  • Bölücü Terör Örgütü propagandası,
  • Terör Örgütü hükümlü elebaşı lehine programlar,
  • Örgütün üst yönetiminin talimatlarını aktarma,
  • Terör örgütünü meşru göstermeye yönelik çalışmalar,
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonların Kürt halkına yönelik yapıldığı izlenimi ile ajitasyon yaptıkları,
    Ayrıca Son Dakika bilgisi girerek, Diyarbakır’dan havalanan F-16’ların hava harekâtının örgüt mensuplarına duyurmak amaçlı haber yaptıkları belirlendi.

Yapılan operasyon sonucunda 21 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca yapılan aramalarda çok sayıda toplatma kararı bulunan yayın ve dijital materyaller ile örgütsel dokümanlar ele geçirildiğinin bilgisi alındı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.