←←←←←←NEDEN?

33 medeniyet, 13 uygarlık ve 7 uygarlığın başkenti olan Diyarbakır’ın hastanelerinde çocuk immünoloji, çocuk metabolizma hastalıkları doktoru yok. Ayrıca 1 çocuk nörologunun görev yaptığı Diyarbakır’da halk bu eksikliklerin bir an..

←←←←←←NEDEN?
Yayınlanma: Güncelleme:

33 medeniyet, 13 uygarlık ve 7 uygarlığın başkenti olan Diyarbakır’ın hastanelerinde çocuk immünoloji, çocuk metabolizma hastalıkları doktoru yok. Ayrıca 1 çocuk nörologunun görev yaptığı Diyarbakır’da halk bu eksikliklerin bir an önce giderilmesini istiyor. Özellikle bu alanlarda doktor sıkıntısı yaşayan kentin sakinleri yakın illere giderek çocuklarını doktorlara binbir türlü eziyetle ulaştırıyorlar. Öte yandan İl sağlık Müdürü Cihan Tekin ise Çocuk imunoloji, çocuk metabolizme ve çocuk nöroloji doktorları için bakanlık nezdinde görüşme ve yazışmalarının devam ettiğini belirtirken bu branşların doktorlarının en az 12 yılyda yetiştiğini ve sayılarının çok az olduğunun da altını çiziyor.

İstanbul ve Ankara’dan sonra Dünyada en çok gündemde yer alan şehrin adıdır Diyarbakır. Her ne kadar dünya gündemindeki yerini korusa da sağlıkta yaşanan skandallar doktorların Diyarbakırı tercih etmemesinin ana temellerini oluşturmakta.

www.medyaninmerkezi.com haber merkezimize gelen yoğun şikayetler çocuk immünoloji, metabolizma hastalıkları, nöroloji ve kardiyolojisi alanlarında doktor sıkıntılarının kentimizde çok büyük ve elzem şekilde hissedildiğini ortaya çıkardı.

‘BATMAN’DA VAR AMA DİYARBAKIR’DA SADECE BİR ÖZEL HASTANEDE VAR’

Vatandaşlar Batman’da dahi birçok alanda sıkıntıların giderildiği halde Diyarbakır’ın dünya gündeminde olan bir olmasına rağmen bu sorunları çözememesine anlam veremediklerinin altını çizerek yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını talep ettiler. Vatandaşlar ayrıca çocuk immünoloji doktorunun sadece bir özel hastanede bulunmasının ise oldukça düşündürücü bir durum olduğuna da dikkat çekiyorlar.

İL SAĞ. MD. CİHAN TEKİN; ‘BAKANLIK NEZDİNDE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR.’

Konuya duyarsız kalmadıklarını ifade eden ve bizlerle iletişime geçen İl Sağlık Mürdürü Cihan Tekin ise olayın vahametinin farkında olduklarını, Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını ve bu sorunu bir an önce gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Öte yandan bu alanlarda doktorların en az 12 yıllık bir eğitim sonrasında yetiştikleri de hatırlatıldı.

Türkiye’nin birçok ilinde çocuk hastalıkları ile ilgili ana kriterli dallarda özel birimler de açılmakta fakat Diyarbakır’da doktor bulunamaması ise büyük muamma olarak değerlendiriliyor.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.