Ebeveyn okulu meyvelerini veriyor

Sürekli olarak yeni ve gelişmiş yöntemler ile hem öğrencileri hem de velileri bir araya getiren Diyarbakır Maya okulları düzenledikleri ebeveyn okulu etkinlikleri ile daha iyi bir gelişim elde ediyor. Ebeveyn..

Ebeveyn okulu meyvelerini veriyor
Yayınlanma: Güncelleme:

Sürekli olarak yeni ve gelişmiş yöntemler ile hem öğrencileri hem de velileri bir araya getiren Diyarbakır Maya okulları düzenledikleri ebeveyn okulu etkinlikleri ile daha iyi bir gelişim elde ediyor. Ebeveyn okulu etkinlikleri ile ailelere ulaştıklarını ve kaliteli bir eğitim yaşamı için ailenin rolünün ne denli önemli olduğuna vurgu yapan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Dilan Oğur, “Ebeveyn Okulu ile Diyarbakır Maya Okulları’nda bir ilki gerçekleştirdik. Ebeveyn okulun temel felsefesi ‘Koşulsuz ebeveynlik’ üzerine kuruludur. Amaç birey olmanın temel prensiplerini anlatmak. Birey olamayan çocuklar mutlu ve anlamlı bir yaşam süremez. Ebeveyn eğitiminde ilk konumuzu “Çocuklarda Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi” olarak belirledik. Ne yazık ki akademik becerilerin öncelik olarak görüldüğü bir dünyadayız. Akademik başarı denince aklımıza ilk gelen zeka katsayıları ya da bilişsel performans olur. Oysaki akademik başarı sadece zeka katsayısından oluşmuyor. Zekayı da iyi kullanıp geliştirebilmek için öz denetim, stresle başa çıkma ve duygu düzenleme gibi bir dizi beceriye ihtiyaç duyulmakta.” dedi.

Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Selma Erboğa ise ebeveyn okulu konularını çocuklarımızın ihtiyaçlarından yola çıkarak belirlediklerini ve gayelerinin ortak bir bilinç oluşturmak ile farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.