Öğrenciler “Gez-Gör” ile kenti tanıyor

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı bilgievi ve akademi liselerde eğitimlerine devam eden öğrenciler, sosyal-kültürel gezilerle yaşadıkları kenti daha iyi tanıma fırsatı yakalıyor. Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar, Merkez,..

Öğrenciler “Gez-Gör” ile kenti tanıyor
Yayınlanma: Güncelleme:

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı bilgievi ve akademi liselerde eğitimlerine devam eden öğrenciler, sosyal-kültürel gezilerle yaşadıkları kenti daha iyi tanıma fırsatı yakalıyor.

Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar, Merkez, Selahaddin Eyyubi Bilgievi ve Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lise öğrencileri, rehberler eşliğinde Eğil’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Peygamber kabirlerini ziyaret eden öğrenciler, ilçeyle ilgili merak ettikleri konuları rehberlere sorarak bilgi sahibi oldu. 

“Çok güzel vakit geçirdik”

Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lise öğrencilerinden Amine Tanrıverdi, farklı bir etkinlik yaptıkları için mutlu olduğunu ifade etti.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişimine katkı sunduğunu belirten Tanrıverdi,“Buraya öğretmenlerimle ve arkadaşlarımla geldim. Burada peygamberler kabirlerini gezdik, dua ettik, fotoğraflar çektik, çok güzel vakit geçirdik.’’şeklinde konuştu.

“Eğil’e ilk defa geliyorum”

Öğrencilerden Ümit Bozyel ise etkinlik sayesinde moral ve motivasyonlarının arttığını belirterek, şunları dile getirdi:

“Eğil’e ilk defa geliyorum, Arkadaşlarımızla yemek yedik, hatıra fotoğrafı çektik, peygamber kabirlerini gezdik, beraber eğlendik, görmediğimizi yerleri gördük.”

 “Geziye katıldığım için çok mutluyum”

Bismil Aziz Sancar Bilgievi öğrencilerinden Halime Eğin ise hocaları ve arkadaşlarıyla eğlendiklerini aktararak şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımızla meşe palamudu topladık, gezdik, hocalarımızla fotoğraf çektik. Burayı çok sevdim, geziye katıldığım için çok mutluyum, çok güzel bir yer burası. Bizi buraya getiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.’’

Büyükşehir Belediyesince öğrencilerin kenti tanıması amacıyla yürütülen “Gez-Gör” projesi kapsamında öğrencileri tarihi ve turistik mekanlarda gezdirmeye devam edecek.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.