“Konuk Evi Kız Yurdu” sayesinde üniversite hayallerine kavuştular

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde geçen yıl hizmete açılan “Konuk Evi Kız Yurdu”, geçen yılın eğitim ve öğretim sezonunda öğrencilere ücretsiz barınma ve eğitim..

“Konuk Evi Kız Yurdu” sayesinde üniversite hayallerine kavuştular
Yayınlanma: Güncelleme:

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde geçen yıl hizmete açılan “Konuk Evi Kız Yurdu”, geçen yılın eğitim ve öğretim sezonunda öğrencilere ücretsiz barınma ve eğitim imkanı sağladı. Kırsalda eğitim imkanına ulaşmada zorluk çeken kız çocuklarına yönelik hizmet verilen yurtta, lise ve dengi okullardan mezun olan kız öğrenciler, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına hazırlandı. Dersliklerin yanı sıra kütüphane, bilgisayar ve satranç odası ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi’nin de yer aldığı yurtta alanında uzman öğretmenler, öğrencilere hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 7 gün eğitim verdi. Eğitimin ardından sınava giren 100 öğrenciden 61’i aralarında tıp, hukuk ve eczacılık fakültelerinin de olduğu çeşitli bölümlere yerleşerek hayallerini gerçekleştirdi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.