HER GECE ORADAYDI…

HABER: AHMET BEŞENK Alışılmadık bir bir eğitimci Av. Aydın Ak. Daha önce Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde eğitim çıtasını en yükseklere çıkarttıktan sonra emanet ettikten sonra Kayapınar..

HER GECE ORADAYDI…
Yayınlanma: Güncelleme:

HABER: AHMET BEŞENK

Alışılmadık bir bir eğitimci Av. Aydın Ak. Daha önce Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde eğitim çıtasını en yükseklere çıkarttıktan sonra emanet ettikten sonra Kayapınar İlçesinde yine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Ak, eğitimciliğin dışında sosyal sorumluluk alanında da öhcülüğü bırakmıyor. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca iftardan sonra her akşam Kan merkezine giderek ortalama Bin 500 eğitimcinin de kan vermesine ve kan stoklarını doldurmalarına yardımcı olarak yeni bir rekora imza attı.  

Pandemi nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdede kan stokları boşalmış, ihtiyaç oldukça fazla hasıl olmuştu. İşte tam da bu dönemde daha önce Bismil ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Aydın Ak, yeni görev bölgesi olan Kayapınar ilçesinde de duyarsız kalmayarak sosyal sorumluluk alalında çalışmalarına devam etti, Kızılayın hızla boşalan kan stoklarını takviye etmek adına eğitimci meslektaşlarıyla bir ilke imza attılar.

Kayapınar İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Av. Aydın Ak, kolları sıvadı ve çalışma arkadaşlarına çağrıda bulundu. 1 ay boyunca çbu çağrıya yanıt veren Bin 500’e yakın eğitim neferi can kurtarmak için kolları sıvadı ve soluğu kızılay kan merkezinde aldılar. Tam bir ay boyunca bıkmadan, usanmadan çalışma arkadaşlarına eşlik eden Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak duygularını şöyle özetliyor: “Pandemi ve sokağa çıkma yasağı sebebi ile düşen kan bağışları,kana ihtiyaç duyan hastalar İçin endişe verici duruma gelmiştir.Türk Kızılay’ın başlatmış olduğu ‘Sana ihtiyaçımız var Kan Dostum’ sloganı ile Diyarbakır’da da Ceylan Avm önündeki Melahat-Halil Olguner Kan Alma Birimi kan bağışı kampanyası düzenledi. İl Milli Eğitim müdürlüğüde kan bağışı kampanyasına büyük bir katılımla destek verdi. İl Milli Eğiitm Müdürü Sayın Yüksel Arslan kampanyaya kan bağışında bulunarak destek vererek tüm eğitimciler kan bağışına destekte bulunmak üzere davet etti. Davet Kayapınar İlçe Milli Eğitm Müdürlüğü Ramazan ayı boyunca her akşam iftardan sonra planlı bir şekilde en az 5 okuldan idareci öğretmen ve Veli katılımını sağladı.” Dedi.

Kayapınar ilçe milli eğitm müdürü Ak kan ihtiyacının temel ve zorunlu bir ihtiyaç olduğundan dolayı vatandaşlık görevini yerine getirdiğini, eğitm camiası olarak her zaman iyilik ve hayat kurtarma yolunda kan bağışı kampanyasına destek vermeye ve katılım sağlamaya mütemadiyen hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Aydın Ak kan bağışından bulunan herkese teşekkür ederek Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi yetkilileri eğitim camiasına kan bağışı kampanyasına destek ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.