D. Ü. YE 1 ADET TURUNCU BAYRAK ÖDÜLÜ…

2020 yılında katılım sağladıkları Engelsiz Üniversite ödülünde 6 bayrak ödülü alan Dicle Üniversitesi 2021 yılında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mekanda erişilebilirlik turuncu bayrak aday ödülünü kazandı.

D. Ü. YE 1 ADET TURUNCU BAYRAK ÖDÜLÜ…
Yayınlanma: Güncelleme:

Üniversitelir kampüslerinin bulunduğu sınırlar arasında engelli vatandaşların mekanlara, eğitim imkanlarına ulaşmalarında ve sosyo-kültürel faaliyetlere tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına YÖK tarafından verilen 2021 yılı engelsiz üniversite ödüllerini kazananlar belli oldu.

(YÖK) Yükseköğretim Kurumu 116 Üniversitenin 841 başvuru yaptığı Erişebilirlik Bayrak Ödülü alanında 4 üniversiteden 66 programa Engelsiz Program Nişanı verilirken Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mekanda erişilebilirlik turuncu bayrak aday ödülünü kazandı.Ayrıca Engelsiz Üniversite bayrak ödülleri çerçevesinde Mekanda Erişim Bayrak Ödülü’ne 431 başvuru kabul edilirken 41 üniversite de 118 Turuncu Bayrak Ödülü aldı. Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü’ne ibe 141 başvuru gerçekleştirilirken 8 üniversite 9 Yeşil Bayrak Ödülü almaya hak kazandı. Sosyo-kültürel Faaliyetler alanında ise Erişebilirlik Bayrak Ödülü 141 başvuru gerçekleştirildi, seçilen 12 üniversite ise 17 Mavi Bayrak Ödülü kazandı.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, amaçlarının üniversitelerinde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin akademik ve toplumsal hayata katılımlarında fırsat eşitliği oluşturmak ve kampüsü eğitim, fiziksel ve sosyo-kültürel alanda engelsiz bir yaşam alanı haline getirmek olduğunu söyledi.

Öte yandan YÖK 2020 yılınde gerçekleştirdiği engelsiz üniversite ödülleri kategorisinde Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik bayrak ödülünü mavi bayrak ve mekanda erişilebilirlik bayrak ödülü turuncu bayrak, Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi mekanda erişilebilirlik bayrak ödülüne turuncu bayrak layık görüldü. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ise mekanda erişilebilirlik turuncu bayrak aday ödülünü kazanmıştı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.