Yayınlanma:

Diyarbakır’da ‘tefecilik’ operasyonu: 10 gözaltıya 5 tutuklama

DİYARBAKIR’da tefecilik yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemede 5’i tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ihbar sonrası 8..

DİYARBAKIR’da tefecilik yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemede 5’i tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ihbar sonrası 8 aylık çalışma ile nakit para ihtiyacı olan vatandaşlara yüksek faiz oranıyla çok sayıda kişiye para verildiğini belirledi. Çalışmada ayrıca 60 mağdur olduğu ve 30 milyon TL’lik şüpheli hesap hareketi gerçekleştirildiği tespit edildi. Nakit para alan ve borçlarını ödeyemeyen bazı vatandaşların mallarına el koyan şüphelilere yönelik 9 Ocak’ta eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Ekipler, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilere ait evlerden yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 150 çeşitli ebatlarda fişek, 15 ajanda içerisinde mağdur bilgileri, mağdurlara ait çok sayıda çek, senet, tapu senedi, araç satış sözleşmesi ve vekaletnameye ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin arından 9’u mahkemeye sevk edildi.

12.01.2024 günü adliye sevk edilen 9 şüpheliden;

📌5 şüpheli TUTUKLANMIŞ

📌4 şüpheli ADLİ KONTROL ile
salıverilmiştir. (DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.