FİNALLERİ KAYBEDEN 4 TAKIM 3. LİGE ALINMAK İÇİN TFF’YE BAŞVURDU

Finalleri kaybeden takımların başvurusuna Diyarbakırspor’u finalde yenerek 3. Lig’e yükselen 76 Iğdır Belediyespor da destek verdi. Bölgesel Amatör Futbol Ligi final maçlarını kaybeden takımlar pandemi nedeniyle sıkıştırılmış takvim ile oynatılan..

FİNALLERİ KAYBEDEN 4 TAKIM 3. LİGE ALINMAK İÇİN TFF’YE BAŞVURDU
Yayınlanma: Güncelleme:

Finalleri kaybeden takımların başvurusuna Diyarbakırspor’u finalde yenerek 3. Lig’e yükselen 76 Iğdır Belediyespor da destek verdi. Bölgesel Amatör Futbol Ligi final maçlarını kaybeden takımlar pandemi nedeniyle sıkıştırılmış takvim ile oynatılan ligde mağdur olduklarına vurgu yaparak 3. Lig’e alınmak için Türkiye Futbol Federasyonu’na ortak açıklama ve yazı ile başvurdu. Kulüplerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Bildiğiniz üzere sıkıştırılmış bir sezon zorlu bir statü ile bizler 8 takım olarak 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi finallerine kaldık. Bu süreçte hepimizin ortak fikri 3 haftada 1 oynanan 9 maçlık statüde hepimizin 3. Lig’e çıkmayı hak ettiğidir. Kamp dönemi sonrasındaki belirsizlik, sıcak hava şartlarında pandemi koşullarının da etkisi ile futbolcularımızın çok zorlu hızlandırılmış bir ligde mücadele etmesi, 3 gün arayla maçların oynanması. Bölgesel Lig olması nedeni ile ulaşım koşullarının dahi çok zor olması, birçok futbolcumuzun sakatlanması, ciddi kariyer sıkıntıları yaşaması ve bunca olan zorlu şartlara rağmen emek harcayan takımların hak etiği noktaya gelmesi gerektiğini. Finalist olan takımlar olarak tüm bu zorlu mücadeleyi göğüsleyen Türk gençliğine kazandırılması gerektiğine inandığımız genç kardeşlerimizin ve kazanan kaybeden herkesin profesyonel ligi hak ettiğini düşünüyoruz. Yeni sezonla birlikte 3. Ligden 16 takım düşürülme kararı alınmıştır. Değerli yöneticilerimiz, biz finale kalan 8 takım yöneticileri ve başkanlarının, değerli başkanlarımızdan ricası, pandemi koşullarında, olağanüstü şartlarda oynanan ligin hepimizin hak ettiği 3. Lige çıkmasıdır. Bu konuda ki hassasiyetinize ve verilecek her karara tüm takımlarımızın saygı duyacağının bilinmesini, hepimize hayırlı olmasını dileriz”.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.