Millilerimiz Diyarbakır’da coştu

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) dakikada orta alanda Zeki Çelik’ten aldığı pasla rakip sahada topla buluşan Cengiz Ünder, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. 2-0 dakikada rakip sahada..

Millilerimiz Diyarbakır’da coştu
Yayınlanma: Güncelleme:

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

  1. dakikada orta alanda Zeki Çelik’ten aldığı pasla rakip sahada topla buluşan Cengiz Ünder, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. 2-0
  2. dakikada rakip sahada topla buluşan McGinn, hızla sol çaprazdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-1

Stat: Diyarbakır

Hakemler: Visar Kastrati, Edmond Zeqiri, Granit Hyseni

Türkiye: Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Cenk Özkaçar, Zeki Çelik, Hakan Çalhanoğlu (Deniz Türüç dk. 69), Orkun Kökçü (Salih Özcan dk. 46), Ferdi Kadıoğlu (Eren Elmalı dk. 34), İrfan Can Kahveci (Kerem Aktürkoğlu dk. 81 ?) Cengiz Ünder (İsmail Yüksek dk. 81 ?), Cenk Tosun (Enes Ünal dk. 69

Yedekler: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Samet Akaydın, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, , Doğukan Sinik, Berkay Özcan, Arda Güler, Umut Bozok

Teknik Direktör: Stefan Kuntz

İskoçya: Craig Gordon, Jack Hendry, Grant Hanley (Scott McKenna dk. 46), Kieran Tierney, Ryan Fraser (Calvin Ramsay dk. 46), Billy Gilmour (Ryan Jack dk. 67), Scott McTominay (Lewis Ferguson dk. 79), Andrew Robertson, John McGinn, Stuart Armstrong (Ryan Christie dk. 67), Lydon Dykes (Jacob Brown dk. 79)

Yedekler: Liam Kelly, Robby McCrorie, Ryan Porteous

Teknik Direktör: Steve Clarke

Goller: Ozan Kabak (dk. 40), Cengiz Ünder (dk. 49) (Türkiye), McGinn (dk. 62) (İskoçya

Sarı kartlar: McTominay, Robertson (İskoçya), Zeki Çelik, Deniz Türüç (Türkiye)

Stefan Kuntz: “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek”

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İskoçya galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek” dedi.

A Milli Takım özel maçta Diyarbakır’da İskoçya’yı konuk ederken, milliler sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Uluslar Ligini bir bölüm gibi onu tamamlamış olduk. Onun için bazı oyuncular buraya gelmeye hak kazanmıştı. Oyuncuların istek arzusu biraz taktiksel yönden beni çok memnun etti. Önemli olan oyuncuların burada kendine güveninin yükseltmesi ve bu sistemde de oynayabileceklerine inanması. 62. dakikadan sonra bazı hatalar oldu, düzeltmek istediğimiz. İlk şutla beraber rakip golü buldu. Böylelikle rakip biraz daha baskı uygulamaya çalıştı. Önemli olan öyle bir sistemin içinde rakip baskısını da herhangi bir şekilde kötüye girmemek şartıyla karşılayabilmesiydi. Bundan dolayı yine de memnunum. Haziran maçlarına yaklaşım bir maç oynadık. Takım içi ruhu ve dayanışmayı birinci golden sonra gördünüz. Takım kenetlenince herhalde mesaj olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Aktif bir savunma sistemini istiyoruz”

Milli takıma yapılan eleştirilerin ağır olduğunu da sözlerine ekleyen Kuntz, savunmada çalıştıkları sistem üzerine şunları söyledi:

“Portekiz maçındaki eleştirilerin çoğu zaten biraz fazlaydı. Rakibin durumuna göre gücüne göre üçlü defans sisteminin avantajları tabi ki var. Dörtlüye nazaran bunlardan faydalanmak istiyor hocalar. Bizim buradaki en önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel şekilde oynayabilmek. Muhtemelen Cenk konusunda da bazıları şaşırmış olabilir. Bu pozisyonda neden oynadığı. Fakat biz onları çok sıkı takip ediyoruz. Burada onun sol ayakla o pozisyonda nasıl oynadığını sizler de gördünüz. İlk etapta nerede olursa olsun aktif bir savunma sistemini istiyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Üçlü defansın en önemli faktörlerinden birisi üç stoperin istediği zamanda dışarıya doğru adamını kovalayabiliyor olması ve böylelikle yine kademeye oyuncuların girebiliyor olmasıydı. Biz bunlardan faydalandık. Yüksek düzey futbolda ayak uydurmak istiyorsak zaten orta saha oyuncularımız hem teknik yönden çok iyi olması gerekiyor. Hem de savunma yönünde bunları yerine getiriyor bilmesi olması lazım. Forvetlerimiz konusunda orada savunma başlıyor. Onların da nasıl savunma yapması gerektiğiyle ilgili bilgi verdik. Bunu da gerçekten çok iyi yaptılar. İdmanlarda bölgesel olarak çok çalışıyoruz. Bizim oyuncularımız bu sistemi oynayabilecek ve sahaya yansıtabilecek kapasitede oyuncular. Böyle oyuncular olduğu sürece de zaten bunları sahaya yansıtmak daha kolay olur.”

Steve Clarke: “Oyuncularıma zorlu deplasmanı deneyimlemesini istedim”

İskoçya Teknik Direktörü Steve Clarke, Türkiye ile oynanan karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi deplasmanı bilerek seçtiklerini belirterek “Oyuncularıma zorlu deplasmanı deneyimlemesini istedim” dedi.

A Milli Futbol Takımı’na Diyarbakır’da 2-1 mağlup olan İskoçya’da Teknik Direktör Steve Clarke basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Zorlu bir atmosferde maça çıktıklarını vurgulayan Clarke, “Türk takımı maça gayet iyi başladı. Bizleri baskı altına aldılar. Sonrasında duran toptan bir gol yedik. Dolayısıyla Türkiye’nin iyi oynadığını söyleyebiliriz. Ara ara kendimizi gösterdiğimiz, iyi performans sergilediğimiz anlar vardı” ifadelerini kullandı.

İkinci yarı maçı döndürebilecekleri duruma gelindiği de hatırlatılan soruya yanıt veren İskoç teknik adam, “İsteğimiz böyle zorlu bir atmosferde güçlü bir rakibe karşı oynamaktı. Mart ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası elemelerinden önce o yüzden Türkiye’de ve deplasmanda oynamayı seçmiştik. Çünkü elemelerde de yine güçlü rakiplere karşı zorlu deplasmanlara gideceğiz. Oyuncularımın özellikle bunu deneyimlemesini istedim. Kontraataktan gol yedikten sonra işler bizim için daha da zorlaştı. Sonrasında elimizden geleni yaptık ancak skoru dengelemeyi beceremedik. Sonrasında oyuncu değişiklikleriyle istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Hem biz hem de Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılmadığı için hayal kırıklığı yaşadığını, çok üzgün olduğunu biliyorum” sözlerine yer verdi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.