PEYASSPOR’UN SPORCULARI DERS’TE DE ÖRNEK

Bir yandan sahada başarıdan başarıya koşarak memleketlerini Türkiye Hokey Federasyonu 1. Ligi’ne taşırken, diğer yandan öğrenim hayatlarına da devam ederek örnek bir sporcu profili çiziyorlar. Bu başarıyı gösteren takım, geçen..

PEYASSPOR’UN SPORCULARI DERS’TE DE ÖRNEK
Yayınlanma: Güncelleme:

Bir yandan sahada başarıdan başarıya koşarak memleketlerini Türkiye Hokey Federasyonu 1. Ligi’ne taşırken, diğer yandan öğrenim hayatlarına da devam ederek örnek bir sporcu profili çiziyorlar. Bu başarıyı gösteren takım, geçen hafta İzmir’de yapılan 1. Lig müsabakalarında şampiyonluğa uzanan Diyarbakır ekibi Peyasspor.
Takımdaki sporcuların 3’ü Dicle Üniversitesi, 2’si Batman Üniversitesi ve 7’si de Diyarbakır Spor Lisesi’nde öğrenim hayatına devam ediyor. Sporcuların eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Peyasspor Kulübü Asbaşkanı Ali Fuat Koyun, sporcuların aynı zamanda gelecek için de güzel mesajlar vererek topluma örnek olduğunu söyledi.

“Sporcularımızı eğitime teşvik ediyoruz”
Ali Fuat Koyun, sporcularımızı ilköğretimden itibaren seçip tüm eğitim hayatları boyunca takiplerini yaptıklarını belirterek, “Okul sporlarında gösterdikleri başarı ile spor liselerini genellikle tercih eden sporcularımız buradan üniversite hayatına atılmaktadırlar. Sporcularımızdan Ali Gaffar Duva, hakim taşar ve İbrahim Demirtop, Dicle Üniversitesi BESYO bölümünde öğrenimlerine devam etmektedirler. Sporcularımız spor lisesi mezunu olup, defalarca milli takımda ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdir. Beden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan sporcularımız, bu branşın artık kendi ilinde de okutulmasını talep etmektedirler. Yakın zamanda yapılacak olan üniversitelerarası hokey müsabakalarında üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Yine spor lisesi öğrencisi sporcularımız tek hedeflerinin kendi şehirlerinde üniversite okumak ve buradan yükselmek olduğunu belirtiyor. Bu profili taşıyan sporculara sahip olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.