DİCLE GENÇLİKSPOR ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEK İSTİYOR

Diyarbakır’ın köklü takımları arasında bulunan Dicle Gençlikspor eski yıllarına dönmek için kolları sıvarken, Dicle Gençlikspor’un yeni Kulüp Başkanı Cengiz Ayna oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakır 1. Amatör A Grubunda..

DİCLE GENÇLİKSPOR ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEK İSTİYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır’ın köklü takımları arasında bulunan Dicle Gençlikspor eski yıllarına dönmek için kolları sıvarken, Dicle Gençlikspor’un yeni Kulüp Başkanı Cengiz Ayna oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakır 1. Amatör A Grubunda mücadele eden Dicle Gençlikspor futbol takımı eski yıllarına dönmek için adım attı. Bir süredir maddi imkansızlıklarla boğuşan kulübe iş insanı Cengiz Ayna kayıtsız kalmadı. Belediye Başkanı Felat Aygören’in çağrısı ile İlçenin önde gelen iş insanları bir araya geldi. Yapılan görüşmelerin ardından Dicle Gençlikspor Kongreye gitti. Tek liste ile gidilen Kongrede Dicle Gençlikspor’un yeni Kulüp Başkanı Cengiz Ayna oldu.

Futbol tarihinde Dicle’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Dicle Gençlikspor Kulüp Başkanı Ayna, Dicle için futbolun önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Gençliğinin Dicle ilçesinde geçtiğini dile getiren Ayna, “Dicle’nin spor serüveni 1960’lı yıllara dayanıyor. Geçmiş yıllarda birçok ilin futbol takımı yokken ilçemizin bir takımı vardı. Nasıl ki Dicle Gençlikspor geçmişte birçok başarıya imza attıysa Dicle Gençlkispor oyuncularıyla başarılara imza atmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda kulübe hizmet etmeyi düşünüyorum. Gençlerimizin bu arzu ve istekleri karşısında bizlerde yanlarında olacağız. İlçemizin Kaymakam, Belediye Başkanı ve önde gelen insanlarıyla bir araya gelip, takımın başarısı için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Diyarbakır’ın en köklü kulüpleri arasında bulunan Yeşil Diclespor Amatör Kulübü 27 Mayıs 1960 yılında yapılan darbenin ardından 1962 yılında dönemin İlçe Kaymakamı ve Belediye başkanı olan Necati Özen tarafından kuruldu. Dicleli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği takım oynadığı futbol ile büyük beğeni toplamıştı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.