EV SAHİPLERİNİN PANDEMİ KURNAZLIĞI

Kontrolsüz ve çok hızlı bir biçimde yükselen ev kiraları ne kural tanıyor, ne de uyarı dinliyor. Vatandaşlar ise bu gidişe dur denmemesine bir anlam verimoyur. YOK MU DUR DİYECEK! Daha..

EV SAHİPLERİNİN PANDEMİ KURNAZLIĞI
Yayınlanma: Güncelleme:

Kontrolsüz ve çok hızlı bir biçimde yükselen ev kiraları ne kural tanıyor, ne de uyarı dinliyor. Vatandaşlar ise bu gidişe dur denmemesine bir anlam verimoyur.

YOK MU DUR DİYECEK!

Daha önce Diyarbakır’da 1.000 veya 1.250 TL olan konut kiraları bir anda 2.500 TL ve çok üzerine ulaşınca vatandaşlar artık ne yapacaklarını bilemez duruma geldi. Fahiş kira artışları karşısında ev sahiplerinin merhametsizliğiyle de karşı karşıya kalan birçok kiracı yetkililerin el atmasını ve ağır yaptırımlar getirmelerini istiyor.

Vicdansızlığın, merhametsizliğin ve fırsatçılığın kol gezdiği Diyarbakır’da ki artışlar can yakmaya devam edeceğe benzerken yetkililerin ise bu gidişe dur deyip demiyecekleri ise merakla bekleniyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına, okulların ise yüz yüze eğitime başlamasına az bir süre kala Diyarbakır’da konut fiyatlarında artış yaşandı. Üniversiteye yakın bölgelerde geçtiğimiz yıl 1000 TL’den başlayan konut kiraları, bu yıl 2.000 TL’den sunuluyor.

“En yüksek kira 700 TL olmalı”
Öğrenciler ise geçimlerini yapamaz duruma geldiklerini belirterek, “Örneğin kredi alıyoruz fakat geri ödemeli. Ben bu krediyi 26 bin TL olarak geri ödeyeceğim. 650 TL alıyorum ama en ucuz yerde, en köy ev bile 1000 TL’den başlıyor. Bir de yemek ve faturalar gibi diğer giderler var. Nasıl geçineceğiz ki? Geçinemiyoruz. Bu tür durumlar için devletin ayırdığı para olması gerekir. Bu olmayınca vatandaşa yansıyor. Bir öğrenci için en yüksek kira 700 TL olmalı” dedi.

“Fahiş fiyatlara ev veriyorlar”
Ev fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren bir başka öğrenci ise, “Şuanda kiralar 1.500 – 2000 TL’den başlıyor ve yükseliyor. Fahiş fiyatlara ev veriyorlar. Pahalı tabi ama fırsatçılıkta var.”

“1+1 evlere 1300-1400 TL kira isteniyor”
Öğrenci için maksimum kira bedelinin, 600-700 TL arasında olması gerektiğini kaydeden öğrenciler ise şu ifadeleri kullandı: “Zaten KYK şuanda 650 TL. Okulların açılacak olmasıyla birlikte kiralar yükselişe geçti. Bu durum öğrenciler için kötü. Bu devirde asgari ücretli baba ve annenin evi geçindirmesi zaten çok zor. Bir de çocuklarını okutmak için başka ile gönderiyorlar, 1+1 evlere 1300-1400 TL kira isteniyor. Yangın oldu yangın söndürme aletleri arttı. Korunmuyor. Öğrenciler de korunmuyor. Ülkemizde fırsatçı çok fazla”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.