AK Partili Belediye Başkanları İstişare Toplantısı yaptı

AK Parti Yerel Yönetimler BaÅŸkanlığı tarafından organize edilen ‘AK Parti Belediye BaÅŸkanları Ä°stiÅŸare Toplantısı’ Gaziantep’te bir otelde yapıldı. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı toplantıda geçmiÅŸten günümüze..

AK Partili Belediye Başkanları İstişare Toplantısı yaptı
Yayınlanma: Güncelleme:

AK Parti Yerel Yönetimler BaÅŸkanlığı tarafından organize edilen ‘AK Parti Belediye BaÅŸkanları Ä°stiÅŸare Toplantısı’ Gaziantep’te bir otelde yapıldı. AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı toplantıda geçmiÅŸten günümüze ve günümüzden geleceÄŸe ‘AK Parti belediyeciliÄŸi’ konuÅŸuldu. Toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhasek, “Bizler göreve geldik ve sadece hizmet edeceÄŸiz dedik. Kimseyi ayırmadan, mazeret üretmeden hizmet üreteceÄŸiz dedik. Gece gündüz demeden iÅŸe baÅŸladık ve hizmet belediyeciliÄŸinin en güzel örneklerini verdik. Sosyal belediyeciliÄŸin de yine en güzel örneklerini verdik. AÅŸevleri açtık, saÄŸlık ocakları açtık, fakir fukaraların evlerine hizmetler yaptık. Sosyal belediyeciliÄŸin en güzel örneklerini verdik” dedi.

“Hanımefendi kalkmış lafımı çarpıtıyor”
KonuÅŸmasında Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener’e tepki gösteren ve kendisine yönelik eleÅŸtirilerine cevap veren Özhaseki, “Biz göreve gelmeden terminallerde, garlarda yatan insanlar vardı. Ben de geçtiÄŸimiz günlerde bunu dile getirmiÅŸtim. Ben bunu söylediÄŸimde Meral Hanım beni eleÅŸtirmiÅŸti. Ama benim kast ettiÄŸim ÅŸey bizden önceki dönemlerde garlarda, terminallerde aç ve ilaçsız yatan insanlar vardı. Sonra biz göreve geldik huzurevleri yaptık. Onlara uygun tesisler yaptık. Garlarda, terminallerde yaÅŸayan insanları oralardan alıp insanca yaÅŸamalarını saÄŸladık. Hanımefendi neden lafımı çarpıtıyorsun sen. Sosyal belediyeciliÄŸi o zamanlardan beri hakkıyla yapmaya baÅŸladık” ifadelerini kullandı.

“AÄŸlak aÄŸlak geziyorlar ve sadece maÄŸdur edebiyatı yapıyorlar”
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun da maÄŸdur edebiyatı yaptığını söyleyen Özhaseki, “Åžimdi bazı belediye baÅŸkanları durup durup çığlık atıyor ‘iÅŸlerimize izin verilmiyor’ diye. Ama biz göreve geldiÄŸimiz dönem bizim hiçbir iÅŸimize izin verilmezdi. Ben yıllarca Anadolu’da belediye baÅŸkanlığı yaptım. Hakkımda yüzlerce dava açıldı. Beyefendiye bir tane dava açılmış. Gece gündüz adliyelerin önüne binlerce adam yığıyorlar, aÄŸlak aÄŸlak geziyorlar ve sadece maÄŸdur edebiyatı yapıyorlar. Sevsinler bu arkadaÅŸları” ifadelerine yer verdi.

“Biz zamanında boru hattı döşemek için bile izin alamazdık”
Yıllar önce ilk göreve geldikleri zaman önlerine hep engeller çıkarıldığını ve hizmet yapmalarına dahi izin verilmediÄŸini belirten Özhaseki, “Zamanında yolun bir tarafından diÄŸer tarafına boru hattı geçirmek için karayollarından izin alamazdık. Hizmet için hiçbir kurumdan izin alamazdık. Çok şükür iktidar olduktan sonra bunları aÅŸtık ve envai çeÅŸit hizmetleri ÅŸehirlerimize getirmeye baÅŸladık. Åžehirlerimizin alt ve üst yapı hizmetleri bitti ve Avrupa ile yarışacak ÅŸehirler haline geldik. Bizim dönemimizde ÅŸehirlerin eli yüzü ortaya çıktı. Åžimdi de gönül belediyeciliÄŸini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Ä°stanbul Belediyesi algı belediyeciliÄŸi için geçen yıl 845 milyon para harcadı”
CHP belediyelerinin sadece algı belediyeciliÄŸi yaptığını da iddia eden Genel BaÅŸkan Yardımcısı Özhaseki, “Türkiye’de yeni model bir belediyecilik anlayışı çıktı. Bu model nedir diye sorarsanız algı belediyeciliÄŸi derim. Hizmet yok ama hizmet varmış gibi gösterme yarışı var. ArkadaÅŸ iÅŸ başında deÄŸil ama gece gündüz iÅŸ başındaymış gibi göstermeye çalışıyor kendisini. Bunun için de büyük paralar harcanıyor. Ä°stanbul Belediyesi algı belediyesi için geçen yıl 845 milyon para harcamışlar. Bu nasıl bir para? Sosyal tesislerin bakımı için 12 milyon ayrılıyor, deprem hazırlıkları için 495 milyon lira ayrılıyor ama algı belediyeciliÄŸi için 845 milyon lira ayrılıyor. Tek derdi ‘beni çalışıyormuÅŸ gibi, sempatik bir adam gibi gösterin’, hatta ‘beni cumhurbaÅŸkanı adayı gösterin’ diyor. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum yeni model belediyecilik anlayışı bu oldu. Karşı grubun belediyecilik anlayışı bu oldu” ifadelerini kullandı.

“Kimseyi iÅŸten çıkarmayacağız dediler, 25 bin çıkardılar, 65 bin aldılar”
Seçim sonrası göreve gelen muhalefet partili belediye baÅŸkanlarının vaatlerinin tam tersini yaptığını da vurgulayan Özhaseki, “Her söylediklerinin de tersini söylüyorlar. Göreve gelirken, ‘biz bir tane bile işçi çıkartmayacağız’ dediler, ‘işçi çıkartırsak namussuzuz, ÅŸerefsiziz’ dediler. Bu belediyelerden 25 bin kiÅŸi çıkarıldı ve iÅŸsiz bırakıldı. Diyeceksiniz belki çok çalışan vardı da iÅŸten attı ama öyle deÄŸildi. Bunların yerine 65 bin kiÅŸi iÅŸe alındı. Sadece Ä°stanbul’da 45 bin kiÅŸi iÅŸe alındı. Bölüşerek ÅŸu partiye bu kadar, bu partiye bu kadar diyerek dağılım yaptılar” dedi.

“Sürekli önümüzü kesiyorlar diyorlar ama verdikleri tekliflerin yüzde 2’sine hayır demiÅŸiz”
Özellikle Ä°stanbul’da CHP’lilerin ‘sürekli önümüzü kesiyorlar’ söylemlerine de tepki gösteren Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Sürekli önümüzü kesiyorlar diyorlar. Meclislerde hayır verdiÄŸimiz tekliflerin oranı sadece yüzde 2. Verdikleri tekliflerin yüzde 98’ine evet demiÅŸiz. Genel merkezdeki arkadaÅŸlarımıza talimatımız ‘hayırlı bir iÅŸ içinse asla hayır vermeyin ama hayırsız bir iÅŸ geliyorsa buna da evet diyemezsiniz’ dedik. Ä°stanbul Belediyesi 22 tane borçlanma talep etmiÅŸ, 21 tanesine evet demiÅŸiz. Kadir aÄŸabey döneminde biz borçlanma için geldiÄŸimizde hepsine hayır demiÅŸlerdi. Hiçbir ÅŸekilde önlerini kesmiyoruz, hayır demiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Bugün yeni nesil belediyecilik ve Türkiye Yüzyılı’nı konuÅŸmak için buradayız”
Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin ise, “Bugün bu özel ÅŸehir Gaziantep’te yeni nesil belediyeciliÄŸi ve Türkiye Yüzyılı’nı konuÅŸmak için buradayız. Dünyanın medeniyet ve siyasi tarihini incelediÄŸimizde AK Parti belediyeciliÄŸi bir tarih yazıyor. 2023’te yeni bir destan ve tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Bugün bu ÅŸehirde kültür turizmini sürdürebilir hale getirmek, belediyecilik zor iÅŸ. Bütün makamları gören bir kardeÅŸiniz olarak görüyorum ki belediyecilikte yetiÅŸmiÅŸ insan gücü, güçlü altyapı gerekiyor. Bu ÅŸehir 2023’e hazır. Türkiye Yüzyılı, Gaziantep Yüzyılı olacak” diye konuÅŸtu.
Toplantıya AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra AK Parti Gaziantep Ä°l BaÅŸkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin, Kayseri BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Memduh Büyükkılıç, Erzurum BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mehmet Sekmen, Malatya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Selahattin Gürkan, Åžanlıurfa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler BaÅŸkan Yardımcıları, AK Parti ilçe baÅŸkanları, ilçe belediye baÅŸkanları ve partililer katıldı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.