MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Kayaalp Tutuklandı!

AÇIKLAMA SONRASI OPERASYON MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, MHP Diyarbakır il teşkilatının fesih edildiğini, binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasından..

MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Kayaalp Tutuklandı!
Yayınlanma: Güncelleme:

AÇIKLAMA SONRASI OPERASYON

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, MHP Diyarbakır il teşkilatının fesih edildiğini, binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasından bir gün sonra MHP yönetimine yapılan operasyon dikkat çekti.

TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında MHP İl yöneticilerine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda İl Başkanı Cihan Kayaalp ile bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

“Usulsüzlük”, “İhaleye fesat karıştırma” ve ‘çocuğa cinsel istismar’ iddiasıyla gözaltına alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp’ın ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı ve 3 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldüğü öğrenildi.

FESHEDİLEN MHP TEŞKİLATINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Diyarbakır’da feshedilen MHP yönetimi son yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada münfesih üyelerinin, MHP eski İl Başkanı Cihap Kayaalp’ın tutuklanması ile hiç bir bağlantısının olmadığı vurgulandı.

MHP Diyarbakır İl Başkanlığının feshedilmesi ve bina kapılarına kilit vurulmasının ardından MHP eski İl Başkanı Cihan Kayaalp önce gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı.

Bunun üzerine bir açıklama gereği duyan münfesih Diyarbakır İl Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamada, “15 Haziran 2022 tarihinde genel merkezimizin MHP Diyarbakır İl Başkanlığının Kapatılmasına yönelik kararı, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız E.Semih Yalçın tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Müteakiben görevden alınan İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkındaki bir takım iddiaların soruşturulması amacıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınarak gerekli adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

13 TAŞRA İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİ BAŞINDADIR

Açıklamanın devamında 13 taşra ilçe başkanlığının görevi başında olduğuna dikkat çekilerek şunlara yer verildi: “Eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’e isnat edilen suçlar nedeniyle tutuklanmasına karar verilmiştir. Her ne kadar il başkanlığımızın kapatıldığı bilgisi kamuoyuna açıklanmışsa da genel merkezimizin takdir ve talimatları doğrultusunda 4 merkez ilçe başkanlığımız ile 13 taşra ilçe başkanlıklarımız görevi başında olup partimizin vizyonu ve misyonu doğrultusunda genel merkezimizin koyduğu hedeflere yönelik parti çalışmalarına devam etmektedir. İlçe başkanları ve yöneticileri görevleri başındadır.”

HER ZAMAN TEŞKİLATIMIZIN EMRİNDEYİZ

Hiç bir üyelerinin gözaltında olmadığına dikkat çekilen açıklamada aranan veya tutuklanan üyelerinin de olmadığını, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulandı.

Münfesih il başkanlığı açıklamasında, “Tutuklanan eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’e isnat edilen suçların partimizle ve yönetimdeki arkadaşlarımızla hiç bir ilgi ve bağlantısı kesinlikle yoktur. Tamamen Kayaalp’ın gerçekleştirdiği bu olaylar Kayaalp’ın şahsi ile ilgilidir. Bir kısım şer odakları bu olayları provake ederek haber sitelerinde il yöneticilerinin de arandığı veya gözaltına alındığı veyahut tutuklandığı haberlerini geçmektedir. Bu tamamen asılsızdır. Hiç bir yöneticimiz bu olayların içinde olmadığı gibi ne aranmaktadır ne de gözaltına alınmıştır veya tutuklanmıştır. Bu gibi açıklamalarla partimizi karalamaya çalışan şer odakları bilmelidirler ki MHP dün vardı, bugün de var, yarın da var olacaktır. Her daim gücüne güç katacaktır. Bizler her zaman liderimizin ve teşkilatımızın emrindeyiz. Kamuoyuna arz ederiz” ifadelerine yer verdi.

DİYARBAKIR BAROSUNDAN MHP’Lİ KAYAALP AÇIKLAMASI

Diyarbakır Barosu, görevden alındıktan sonra ‘cinsel istismar’dan tutuklanan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp’le ilgili ‘İstismara maruz bırakılan çocuğa hukuki destek veriyoruz’ açıklaması yaptı.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin görevden alındıktan sonra gözaltına alınan İl Başkanı Cihan Kayaalp’in ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan tutuklanmasının ardından bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün partisinin Diyarbakır il teşkilatını kapattıklarını açıkladı. Duyurudan bir süre sonra İl Başkanı Cihan Kayaalp gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda yapılan operasyonla gözaltına alınan Cihan Kayaalp, çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin sosyal medya hesabından bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kamuoyuna yansıyan Cihan Kayaalp’ın çocuğun cinsel istismarı suçlamasıyla tutuklandığı dosyada merkez olarak istismara maruz bırakılan çocuğa hukuki destek verdiğimizi ve dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

YENİ BAŞKAN ATAMASI YAPILACAK

MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre  ilçe başkanlarının görevine devam edeceği ve il başkanlığı için yeni başkan atamasının birkaç gün içinde yapılacağı öğrenildi.

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.