SARIGÜL DİYARBAKIR ANNELERİNİ ZİYARET ETTİ

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi, 923’üncü gününde devam ediyor. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır’da çeşitli temaslarda..

SARIGÜL DİYARBAKIR ANNELERİNİ ZİYARET ETTİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi, 923’üncü gününde devam ediyor. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır’da çeşitli temaslarda bulunmak için yaptığı ziyaretler çerçevesinde ailelerle bir araya geldi. Aileleri dinleyen Sarıgül’ün gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

“Türk ve Kürt kardeştir, kalleş olan Amerika’dır”
Buluşma sonrası açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, bu coğrafyanın olumsuzluklarının tamamının ABD tezgahı olduğunu söyledi. Türkiye’de ve dünyanın her noktasında ‘silahlar gitsin, barış gelsin’ diye mücadele ettiklerini ifade eden Sarıgül, “Bu coğrafyadaki olumsuzluklar tamamen ABD’nin tezgahıdır. Türkiye’de Türk ve Kürt yurttaşlarımız kardeştir, kalleş olan Amerika’dır. Türk ve Kürt annesinin gözyaşları aynı, sadece göz renkleri ayrıdır. Biz bu coğrafyada barışın gelmesi ve evlatların eve dönmesi için elimizden gelen bütün diplomatik temasları yapacağız. Kuruluş amacımız, dünyada barışı sağlamak. Biz bayrağımıza, topraklarımıza ve inançlarımıza bağlı olan ve saygı gösteren her yurttaşımızla dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeden inşallah beraber olamaya devam edeceğiz” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.