YENİDEN REFAH PARTİSİ YENİŞEHİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Diyarbakır Tulip Park’ta yapılan kongrede Recai Güzelsoy, tek liste olarak girmiş olduğu adaylıktan yeniden başkan seçilerek çıktı.Kongre sırasında da salonun dolu olduğu gözlenirken, kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı..

YENİDEN REFAH PARTİSİ YENİŞEHİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Tulip Park’ta yapılan kongrede Recai Güzelsoy, tek liste olarak girmiş olduğu adaylıktan yeniden başkan seçilerek çıktı.
Kongre sırasında da salonun dolu olduğu gözlenirken, kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr Sacit Günbey, Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Dr. Sabih Dallı, Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Yaşar Aslan, Genel Merkez Bölge Başkanı Ali Erdem, Hak İş-Hizmet İş Sendikası Başkanı Ercan Karaman, Kanaat önderi Bedri Baran, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir, Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Diyaedin Gezer, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Şeyhmus Ayhan, Kanaat önderi Ferzende Göktimur, Kanaat önderi Murat Erçedoğan ve çok sayıda partili katıldı.

“YENİŞEHİR KÜLTÜR VE SANATIN SİMGESİ KONUMUNDADIR”
Yeniden Refah Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı’na güven tazeliyerek yeniden başkanlığa seçilen Recai Güzelsoy yaptığı konuşmada partililere teşekkür etti. Yenişehir’in Diyarbakır için önemli bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Güzelsoy, “Yenişehir ilçemiz 217 bin nüfusu ile kavşak noktalarda bulunması sebebi sebebi ile önemli bir ilçemizdir. İlçemizin bir yanı dicle nehrinin bereketi, bir yanı organize sanayi, diğer yanı kültür ve sanatın simgesi konumundadır. Yenişehir ilçemizi kendi kendine yetebilen ve ihracat yapan, örnek model bir ilçe yapacak projelerimiz var olduğunu duyurmak istiyorum. Tarım ürünlerinin yerinde işlenerek organize tarım sanayinin kurulması, güneş enerjisinin yapılacak yatırımlarla milli kaynağa dönüşmesi, su enerjisini tamamıyla kullanarak ilçemize, Diyarbakırımıza ve bölgemize milli kaynak oluşturmak temel hedefimizidir” dedi.

‘İMAN VARSA İMKAN VARDIR’
Kendilerinin neden siyasetin içinde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Güzelsoy, “Eğer bir dava yetimin, yoksulun, ezilmişin hakkını savunmak ve halkların barış ve kardeşlik içinde yaşaması için sarfedilen çabayı kutsal gördüğümüz için siyasetin içinde bulunduk. Ve diyoruz ki siyaseti önemsemeyen müslümanları, müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir. Biz haksız bir davada zirve olmaktansa haklı bir davada zerre olmayı seçtik. Milli görüş davası ezelden ebede giden izzet, nefis, onur, barış, hak ve adalet mücadelesidir. Milli görüşün kimyası, ahlak ve manevizyattır. Nefse esaret değil, nefsi terbiye etmektir. Kaba kuvveti değil hak ve adaleti tesis etmektir. Güçlünün haklı olduğu bir düzen değil, haklının güçlü olduğu bir dünya düzeni kurmaktır. Yolumuz ifrat ve tefritten uzak orta yoludur. Düzenimiz ve çabamız adil düzenir kurmaktır. Savaşsız bir dünya için, adil düzen diyoruz. Adil düzen için Yeniden Refah diyoruz. İman varsa imkan vardır” diye konuştu.

“YENİŞEHİR İLÇE KONGREMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kongrede bir konuşma yapan ve konuşmasında davetlilere teşekkür eden Prof.Dr. Sabih Dallı ise, “Değerli sivil toplum kuruluş yöneticeleri, kıymetli kanaat önderleri, çok yıllar önceden, bizler küçükken bile bu davanın önderliğini yapan bu davaya emek veren çok değerli büyüklerim. Davamızın çok değerli gönüldaşları, hepiniz kongremize hoş geldiniz. Sizleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Yenişehir ikinci olağan ilçe kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum onlarada başarılar diliyorum. Bu dava köklü mazisi olan bir dava, bu dava tamamiyle bir inanç davası, tamamiyle bir ihlas davası. Sayın Erbakan hocamız 1960’lı yıllarda Milli Nizam Partisi’ni kurarken tek başına bir arabası ile bütün Türkiye’yi dolaşarak, adım adım, köy köy, yer yer, taş toprak diken çakıl her tarafa Türkiye’nin her tarafını dolaşarak bu davayı bütün memlekete anlatmış ve tek başına bu dava için yıllarca iğne ile kuyu kazar gibi bu davada mücadele vermiştir” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.