AK PARTİ’NİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

Ak Parti‘ye oy veren seçmenler, koalisyon hükümetlerinin Türkiye Cumhuriyetine zarar verdiğini, çok başlı hükümetlerin karar alma konusunda basiretsiz ve başarısız olduğunu, bu durumun ülkeye istikrar ve güven tesis etmediğini düşünerek,..

AK PARTİ’NİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ
Yayınlanma: Güncelleme:

Ak Parti‘ye oy veren seçmenler, koalisyon hükümetlerinin Türkiye Cumhuriyetine zarar verdiğini, çok başlı hükümetlerin karar alma konusunda basiretsiz ve başarısız olduğunu, bu durumun ülkeye istikrar ve güven tesis etmediğini düşünerek, bununla birlikte tek partili hükümetin ülkeye güven, huzur, barış ve istikrar getireceği fikri seçmenin aklında yer ettiği için, seçmen Ak Parti’ ye yönelerek oy vermiştir. Ak Parti lideri Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde yapmış olduğu hizmetleri, Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hoca ile siyaset yaptığı dönemde ki söylemleri, dik duruşu ve karizmatik lider profili de bu seçimlerde en önemli faktör olmuştur.

Ak Parti 2002 yılından günümüze kadar Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan, yapılmak istenmeyen veya yapılmasına müsaade edilmeyen birçok alanda devrim niteliği taşıyan devasa yatırımlara imza atmıştır. Bu hizmetleri yaparken Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan hemen hemen her kesimin teveccühünü ve takdirini kazandığı gibi, bu süreçte gerek muhalefet partilerinin gerekse de terör yandaşlarının her defasında pervasızca saldırılarına ve eleştirilerine rağmen, girdiği tüm seçimlerde oylarını daha fazla yükselterek, zaferden zafere koşmuştur.

Ak Parti bu hizmetleri yaparken özellikle geçmiş yıllarda kayda değer alınmayan ve sürekli hakir görülen Güneydoğu illerine daha fazla ehemmiyet gösterip, yüksek bir efor sarf ederek, birçok alanda devasa yatırımlar yapmıştır. Bunun yanında bölgede yıllardan beri süre gelen kanın ve gözyaşının durması için, Ak Parti tarafından çözüm süreci başlatılmış olup, bu gelişme bölge halkı tarafından sevinç ile karşılanıp, takdir edilerek, bu yaşanan olumlu gelişme, seçimlerde Kürt seçmenin Ak Parti’ ye yönelmesine ve özellikle sandıklara ciddi anlamda oy olarak yansımasına sebep olmuştur.

Terör yandaşları ve bileşenleri tarafından sistematik olarak organize edilen gerek 6-8 Ekim olayları ve gerekse de HENDEK  olayları neticesinde bölge halkı ciddi bir şekilde yara almış ve etkilenmiş olup, bu yaşanan vahşet olayları neticesinde bölge halkı HDP ve bileşenlerinden nefret ederek, güven, huzur, barış ve istikrarın yeniden sağlanması yönünde, Ak Parti’ ye yönelmiştir.

Ancak ; bölge halkı bu yaşamış olduğu ağır travma neticesinde HDP’ nin tüm çağrılarına kulak tıkayarak destek vermezken, Ak parti’ de bu süreçte HDP’ nin dolmuşundan inen çoğu HDP seçmenine sahip çıkmayıp, herhangi bir olumlu adım atmadığı gibi, yerelde yanlı ve yanlış politikalar uygulayarak, bu seçmeni Ak Parti kendi dolmuşuna bindiremediği gibi, seçmeni sahipsiz bırakarak küstürüp, tekrar HDP’ nin kucağına itmiştir.

Ak Parti’ yi bugün gelinen noktada değerlendirecek olursak, geçmişte gerek basın kuruluşları, gerekse de sosyal medya hesaplarında sürekli gündeme gelen siyasilerin yeterli özeni göstermemeleri dikkatleri çekmiştir.2002 yılında  DAVA VE TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAMAK  şiarı ile çıkmış olduğu bu meşakkatli yoldan  uzaklaşmış ve giderek de uzaklaşmaya devam ettiği görülmektedir. Bu uzaklaşmanın nedeni olarak bir takım yerel siyasilerin keyfi uygulamaları, seçmeni hakir görmeleri, kibirli olmaları, millete tepeden bakmaları, seçmenin telefonlarına çıkmamaları, tevazu sahibi olmamaları, dava bilinci olan kişileri parti’ den uzaklaştırmaları, adam kayırmaları, akçeli işlere bulaşmaları, kamu kurumlarına liyakatsiz ve basiretsiz kişilere referans olarak atanmalarına göz yummaları gibi daha sayabileceğimiz birçok bireysel hatalar nedeniyle, seçmen gün geçtikçe Ak Parti’ den uzaklaşarak, küsme noktasına gelmiştir.

Bununla birlikte her seçim dönemlerinde Ak Parti Genel Merkezinin etkili ve yetkili organlarının halk’ ta karşılığı sorgulanmayan kişi veya kişileri Ak Parti’ den dayatma yöntemi ile aday göstermesi, bunu yaparken de halk arasında gaz alma yöntemi olarak kabul gören  TEMAYÜL  yoklaması yapılması ve bu yoklama da birçok entirikaların dönmesi, seçmen de büyük hayal kırıklığına neden olmuştur.

Bu uygulama halk arasında kabul görmediği gibi inandırıcılığı da bulunmamakla birlikte, yine İl ve İlçe teşkilatlarına yapılan birçok yanlış atamalar neticesinde, seçmenin Ak parti’ ye olan inancı kırılmakla birlikte, oylarının da hızla düşmesine neden olmaktadır.

Ak Parti beğenirsiniz veya beğenmezseniz bu ülkeye yıllardan beri devrim niteliği taşıyan devasa hizmetlere imza atmış olup, yapmış olduğu bu hizmetler nedeniyle de Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her 2 kişiden birinin oyunu alarak yıllardır iktidar olmakla birlikte, milletin umudu olarak halk’ ın gönlünde taht kurmuştur.

Ak Parti lideri olan Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek dış siyasette ki dik duruşu, kıvrak zekası ve cesareti, gerekse de iç siyasette ki müthiş hamleleri, Türkiye Cumhuriyeti’ ne çağ atlatmıştır. Bununla birlikte merkezi hükümet tarafından yapılan devasa yatırımlar ve hizmetler, yerel dinamikler ve siyasiler tarafından millete detaylı anlatılmadığı için, ne acıdır ki yapılan tüm olumlu iş ve işlemler, bir çırpıda yok hükmü taşımakta olup, halk gözünde inandırıcılığını da kaybetmekle birlikte, Ak parti’ ye ciddi anlamda oy kaybetmektedir.

Sonuç olarak ; Ak Parti yukarıda dile getirdiğimiz yerelde ki bu yanlı ve yanlış hamleleri devam ettirdiği ve iç siyasete daha fazla önem vermediği sürece, maalesef oyları ciddi anlamda düşecek olup, halk nezdinde inandırıcılığı kalmayacaktır. Ak Parti’ nin ivedi olarak 2002 kodlarına geri dönmesi, küskün seçmen kitlesini gerekirse kapı kapı gezerek yeniden kazanması ve siyaset sahnesinde olan siyasi aktörlerini tekrar gözden geçirmesi, kendi geleceği için elzemdir.

AK PARTİ’NİN DÜŞMANLARI, AK PARTİ İÇERİSİNDE Kİ AKP’ LİLERDİR.

Sevgi ve inancın kurmuş olduğu devleti, adalet devam ettirir.

Selam ve dua…

Muhammed BEYBUR

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.