ÇOK UĞRAŞTIK, SONUNDA OLDU…

Geçtiğimiz gün Manşetimize taşıdığımız NEDEN? başlıklı haberimizde Diyarbakır’daki hastanelerde doktor eksikliğinin özellikle çocuk immünoloji, çocuk metabolizma hastalıkları doktorunun olmaması, çocuk nöroloğunun da bir tane olması haberimizin ardından bugün Diyarbakır İl..

ÇOK UĞRAŞTIK, SONUNDA OLDU…
Yayınlanma: Güncelleme:

Geçtiğimiz gün Manşetimize taşıdığımız NEDEN? başlıklı haberimizde Diyarbakır’daki hastanelerde doktor eksikliğinin özellikle çocuk immünoloji, çocuk metabolizma hastalıkları doktorunun olmaması, çocuk nöroloğunun da bir tane olması haberimizin ardından bugün Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden Diyarbakır’a 17 pratisyen, 3 aile hekimliği uzmanı ve 25 tanede çeşitli branşlarda uzman doktorun görevlendirileceği bilgisi geldi.
Sağlık Bakanlığı, ‘101. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’nda’ Diyarbakır’a 25 uzman, 17 pratisyen ve 3 aile hekimliği uzmanı doktor ataması yaptı.


2021 Yılı 101. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve Mazeret Atamaları Kurası’nda Diyarbakır ve ilçe devlet hastanelerine 25 uzman, 3 aile hekimliği ile 17 pratisyen hekim atandı.
Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  1. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası’nda; Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimizdeki Sağlık Kurumlarına aşağıda belirtilen branşlarda hekim atamaları yapılacaktır.
    SBÜ Diyarbakır gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne: 1 Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, 1 Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Tıbbi Onkoloji Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı, 1 Yoğun Bakım Uzmanı.
    Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’ne: 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı.
    Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne: 2 Acil Tıp Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı, 5 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne: 1 Çocuk Nöroloji Uzmanı, 1 Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı, 1 Çocuk Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine: 1 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır Bismil Tepe İlçe Devlet Hastanesi’ne: 1 Alie Hekimliği Uzmanı.
    Diyarbakır Çermik Devlet Hastanesi’ne: 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı.
    Diyarbakır Eğil İlçe Devlet Hastanesi’ne: 1 Aile Hekimliği Uzmanı.
    Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi’ne: 2 Acil Tıp Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 1 Ortopedi ve Travmatoloji, 3 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi’ne: 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 2 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne: 2 Acil Tıp Uzmanı.
    Diyarbakır Silvan İlçe SAğlık Müdürlüğü’ne: 1 Aile Hekimliği Uzmanı, 1 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne: 2 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne: 1 Pratisyen Hekim.
    Diyarbakır 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na: 1 Pratisyen Hekim.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.