HASTANELERDE İSTİFA VE PROTESTO FURYASI

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak görev yapan Muhammed Asena’nın görevden el çektirilmesinin ardından yaşanan opirasyonel faaliyetlerin ardından Devlete ait hastanelerde istifa furyası yaşanırken Dicle Üniversitesi Hastanelerinde..

HASTANELERDE İSTİFA VE PROTESTO FURYASI
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak görev yapan Muhammed Asena’nın görevden el çektirilmesinin ardından yaşanan opirasyonel faaliyetlerin ardından Devlete ait hastanelerde istifa furyası yaşanırken Dicle Üniversitesi Hastanelerinde de yemekhanede çalışan 22 kişinin iş akdi feshediliyor, personeller yemek yememe protestoları yapıyor. Sağlık alanında yaşanan bu olumsuzluklar kamuoyu tarafından çok fazla soru sorulmasına neden oluyor. İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin istifaların yüzde 90’ını pandemi dönemi münasebeti ile tayin olmak isteyenlerin olamamaları, özel hastanelere gidenlerin olması,  emekli olamayanların emekli olması, çok yorulan doktorların dinlenmek için ayrıldıklarını belirttiyor.

İSTİFALARIN ARDINDAKİ GERÇEKLER NE!

Diyarbakır’da hastanelerde neler oluyor! Devlet hastanelerinde istifa eden doktorların sayısı her geçen gün artarkerken istifaların altında yatan gerçeklerde merak konusu.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ile yaptığımız kısa sohbette 1.5 yıla yakın bir süreden bu yana pandemi ile mücadele eden doktorların rahat etme arzusu veya tatile çıkma isteği ile birlikte emekli olanların ya da özel hastanelere fgeçen doktorların olmasının seri istifalarda yüzde 90 oranında nedensellik teşkil ettiği aktarılıyor.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in yüzde 90 oranıda verdiği ihtimalin gerisinde kalan yüzde 10’luk oran ne olabilir diye araştırdık ve ortaya oldukça ilginç sonuçlar çıktı.

          Uzun bir süreden beridir sahte rapor, MRHS sisteminin olmamasından kaynaklı alınaman randevuların adamcılık yolu ile randevuya dönüştürülmesi ve daha bir çok nedenden dolayı başta Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Selahaddini Eyyubi Hastanelerinde yaşanan olumsuzluklar ana aktör rolünde.

Her iki hastane ve adı verilmeyen diğer hastanelerde kullanılan cihazların sürekli arıza yapması ve kaşıtsız kalınması, amilyatlarda yaşanan malzeme eksiklikleri, doktorların döner sermayeleri noktasında sıkıntı çıkartılması, dedikodu, huzursuzluk gibi etmenlerin had safalara ulaşması da doktorların istifa nedenlerinin başında yer alıyor.

Edinilen bilgilere göre önlem alınmaması durumunda ciddi anlamda istifa sayılarında artış yaşanacağı ve hastanelerin hizmet verme noktasında ciddi problemler yaşayacağıda ön görülüyor.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE YEMEK PROTESTOSU

Büromuzu ziyarete gelerek Dicle Üniversitesinde yaşananlar konusunda serzenişte bulunan personeller, işsizliğin ve pandeminin bu aşamada olduğu günümüzde işten çıkartılan 22 kişinin hakbsızlığa uğradığının altını çizerek yemek kalitesinde ciddi düşüşlerin olduğunu, öğünlerde verilen yemek sayılarının hem azalttıldığını hem de porsiyonların küçültüldüğüne dikkat çekerek yemeğin lezzeti konusunda da ciddi sıkıntıların olduğuna vurgu yaptılar.

SON YEMEK İHALESİ…

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay yemek ihalesi yapılmış ve ittirazlar neticesinde iptal edilmişti. Öte yandan yapılan yemek ihalesi ile ilgili iptal nedenleri kamuoyunun merak ettiği bir diğer önemli husus. Öte yandan Dicle Üniiversitesinin ilgili birimleri tarafından yapılan yemek ihalesinde elde edilen yaklaşık maliyet hesaplanmasının da hangi kriterler baz alınarak yapıldığı da ayrı bir merak konusu. Bu konuyu da ayrıca masaya yatırarak elde edilen verileri siz sevgili okurlarımızla yakında buluşturacağız.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.