D.Ü YEMEKHANESİNDEKİ 22 İŞÇİ İŞTEN ATILDI

DÜ yemekhane çalışanları hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını iddia etti. Taşeron firma tarafından çıkarılan işçiler DÜ’de bir araya gelerek duruma tepki gösterdi. DÜ Hastanesi Polikliniği önünde toplanan işçilere işten atılan..

D.Ü YEMEKHANESİNDEKİ 22 İŞÇİ İŞTEN ATILDI
Yayınlanma: Güncelleme:

DÜ yemekhane çalışanları hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını iddia etti. Taşeron firma tarafından çıkarılan işçiler DÜ’de bir araya gelerek duruma tepki gösterdi. DÜ Hastanesi Polikliniği önünde toplanan işçilere işten atılan diğer işçilerin aileleri de destek verirken, Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ümit Umdu, işçiler adına basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesi Ümit Umdu, korona virüs sebebi ile hayatını kaybeden bütün sağlık çalışanları ve özellikle Dicle Üniversitesi hastanesinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları Doç.Dr. Abdulmenap Güzel, hemşire Leyla Çiçek ve teknik bakım personeli Murat Kaymak’ı rahmetle yad ederek, görevi başındaki tüm sağlık çalışanlarını saygı ile selamladığını söyledi.

“22 yemekhane çalışanı haksız yere işten atıldı”
22 yemekhane çalışanının haksız yere işten atıldığını belirten Umdu, “Daha önce defalarca dile getirdiğimiz ve kadro almaları için mücadele ettiğimiz 22 yemekhane çalışanı kardeşimiz pandemi döneminde işsiz bırakılmış ve aileleri ile birlikte adeta açlığa mahkûm edilmiştir. Yetkililer buradan sadece şunu bilmelidirler ki 22 kişiyi değil bu çalışan 22 işçi arkadaşlarımızın eşlerinin ve çocuklarının geleceklerini tehlikeye atmış olup ekmeklerine mani olmuşlardır. Bu bağlamda buradan yüksek bir sesle tekrar dile getiriyoruz. Herkes hakkını alana kadar özellikle bu işçi arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar hep birlikte ayrışmadan mücadele edeceğimizi belirtirken yüksek bir sesle diyoruz ki birlikte başaracağız” diye konuştu.
Yapılan açıklama sırasında Umdu, maaş bordrolarını yırtmasının ardından işçiler durumu alkışlarla protesto ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.