DİSKİ ‘SUYA KANALİZASYON KARIŞTI’ İDDİALARINI YANITLADI

Yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi: “ Son günlerde Diyarbakır’da, “içme suyuna kanalizasyon suyu karıştığı” yönünde bir dedikodu üretildiği ve sosyal medya mecralarından yayılmaya çalışıldığı yönünde bilgiler gelmesi üzerine, kamuoyunu..

DİSKİ ‘SUYA KANALİZASYON KARIŞTI’ İDDİALARINI YANITLADI
Yayınlanma: Güncelleme:

Yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi: “

Son günlerde Diyarbakır’da, “içme suyuna kanalizasyon suyu karıştığı” yönünde bir dedikodu üretildiği ve sosyal medya mecralarından yayılmaya çalışıldığı yönünde bilgiler gelmesi üzerine, kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), şehrimizin her köşesine, yaklaşık 2 milyon vatandaşımıza temiz su ulaştırmak üzere yatırımlar yapmakta ve tüm birimleriyle 7/24 hizmet üretmektedir. Vatandaşlarımıza sağladığımız suyun kalitesi, ekiplerimizce, periyodik kontrol izleme ve analizleri sürekli olarak yapılmakta ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne uygunluğu sürekli takip edilmektedir.

Şehir şebeke suyumuz basınçlı sistemle işletildiğinden dolayı herhangi bir kanal karışması mümkün değildir. Ayrıca şehir şebeke suyumuz Diyarbakır’ın 27 farklı noktasından her gün düzenli olarak alınan numuneler (TÜRKAK) Uluslar arası Akreditasyonlu laboratuvarımızda 182 parametre de analizleri yapılmaktadır. Yapılan hiçbir analizimizde şebeke suyumuzda herhangi bir kimyasal ve bakteriyolojik kirliliğe rastlanmamıştır.

İl Sağlık Müdürlüğümüz yetkilileri tarafından DİSKİ kapsamında olan su şebekeleri izleme noktalarından 7 Haziran -17 Haziran tarihleri arasında il merkezinde 25 noktadan alınan kontrol ve denetim izlem suyu numunelerinden Halk Sağlığı laboratuvarında yapılan inceleme ve analiz sonuçlarında mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmemiştir. Ayrıca yine aynı dönemde İl Sağlık Müdürlüğümüzce İlimiz merkezinde belirlenen 160 adet izleme noktasında ölçülen günlük Klor bakiye kontrol oranlarının da ilgili yönetmelik sınırları içinde olduğu tespit edilmiştir. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ishal vakalarının mevsim normalleri seviyesinde olduğu geçen yıllarla kıyaslandığında paralel seyrettiği belirtilmiştir.

Ortaya atılan iddialar art niyetlidir, maksatlıdır; gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımız, DİSKİ tarafından sağlanan suyu güvenle kullanabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Diski Genel Müdürlüğü”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.