SPOR YAPILAN BİR DİYARBAKIR İSTİYORUZ

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de dahil gelişmiş ekonomilerde sporun her zaman çok ayrı bir yeri vardır. Artık spor sadece spor değil, büyük bir endüstri, bir eğlence merkezi ve bir..

SPOR YAPILAN BİR DİYARBAKIR İSTİYORUZ
Yayınlanma: Güncelleme:

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de dahil gelişmiş ekonomilerde sporun her zaman çok ayrı bir yeri vardır.

Artık spor sadece spor değil, büyük bir endüstri, bir eğlence merkezi ve bir turizm hareketidir. Yani bir şehri yönetenler sporla ekonomiyi, eğlenceyi ve turizmi bir araya getirerek şehrin kalkınmasına yardımcı olabilirler.

Bu şehri yönetenler için naçizane bir önerim olsun ve köşede dursun, ben yazıma devam edeyim. Evet sevgili okurlarım ben Diyarbakır’ı spor yapılan bir kent olarak görmek istiyorum.

Çünkü Diyarbakır, 2 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin 12-25 yaş altı genç nüfus sıralamasında 1 milyonu aşkın kişisi ile 7. büyük ili, Orta Doğu’ya açılan kapısıdır.

İşte böylesi genç nüfusun yaşadığı bir şehirde birinci öncelik istihdam ikinci öncelik sportif faaliyetler olmalıdır.

Bu konuda Diyarbakır’da görevlendirme yapılan belediyelerin bazıları, daha önce spordan mahrum kalan ya da bunu elverişsiz koşullarda yapmaya çalışan çocuklar için birçok saha inşa ederken bazıları ise bu konuda pasif kalıyor. Bu konuda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentin geneline hakim olduğu için daha önce kent merkezi ve ilçelerde elverişsiz koşullarda spor yapan ya da bu uğraştan mahrum kalan çocuklar için onlarca nokta ve okulda saha inşa ederken, diğer taraftan mevcut spor tesislerini onarıp, amatör sporculara malzeme desteği sağladı.

Bu konuda bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve Diyarbakır Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Sayın Karaloğlu ve ekibinin Diyarbakır’da spora ve sporcuya olan desteğinin devam edeceğinden zerre şüphem olmadığını da söylemek istiyorum. Öte yandan, Diyarbakır’ın en büyük merkezi ilçesi konumunda bulunan Bağlar İlçe Belediyesi de spor konusunda hassas olan bir yönetime sahip.

Bağlar Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Beyoğlu her fırsatta sporu desteklediklerini ve destekleyeceklerini belirterek Bağlar ilçesini adeta bir spor akademisi haline getirmeyi başardı. Zaten Bağlar Belediyesi Spor Kulübü’nün bir çok sportif alanda gösterdiği başarılar gözle görünür bir şekilde sergileniyor. Ayrıyetten bu başarı tek bir kategoride değil, Voleybol’da ayrı, Taekwando’da ayrı, Karate’de ayrı, Futbol’da ayrı, Basketbol’da ayrı başarılara imza atmayı başarıyorlar. Bu konuda Bağlar Belediye Spor Kulübü yöneticilerini, sporcularını, antrenörlerini ve kendilerinden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu tebrik ediyorum. Bunun yanı sıra ilçede bir çok noktada oluşturulan sportif faaliyetlerde gözden kaçmıyor. Sayın Başkan kendisinden tesis desteği isteyen hiç bir çocuğun isteğini geri çevirmiyor, imkanlar dahilinde talepler doğrultusunda istenilen alanlara kısa bir sürede sportif faaliyetlerin yapılabileceği tesisleri inşa etmeyi başarıyor.

Kentte spor konusunda hassas olan bir diğer belediye ise Belediye Başkan Vekilliğini Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi’nin yaptığı Yenişehir Belediyesi. Haberlerden de takip ettiğiniz ve ettiğimiz üzere Yenişehir Belediyesi’de sportif faaliyetler konusunda çok hassas bir belediye. Spora ve sporcuya destek olmak amacıyla bir çok projeye imza atan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Beşikçi bu hassasiyetiyle bir spor ve sporcu dostu ünvanı almayı da hakediyor. Özellikle son olarak başarılı bir proje olarak gördüğüm Sayın Beşikci’nin talimatları ile yaklaşık 4 ay önce başlatılan, Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Temel’in koordinesinde yürütülen ve hala Yenişehir ilçesinde bulunan 42 mahallede aralıklarla devam Mahallede Spor ve Sanat projesi büyük alkışı hakediyor. Nedenine gelirsek proje kapsamında Yenişehir’e bağlı 42 mahalle ve bu mahallelerin büyük çoğunluğu kırsal alanda yer alan mahallelerde belki hayatlarında hiç sporla ve sanatla tanışmamış çocuklarımıza hepsi birbirinden kaliteli gençlerden oluşan profesyonel eğitimciler eşliğinde geleneksel okçuluk, dart, yer satrancı, masa tenisi, golf, langırt, basketbol, çocuk oyunları turnuvaları düzenleyerek onları sporla buluşturmayı başarmıştır. Bu azımsanmayacak derecede büyük bir projedir ve diğer belediyelere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu konuda diğer merkez ve ilçe belediyeler hakkında pek fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü merkez ilçe olan ne Sur Belediyesi’nde ne de Kayapınar Belediyesi’nde spora dair çok fazla bir projeye denk gelmediğimi söylemekte fayda var. Umarım onlarda bu konuda hassas davranırlar bizlerde sütunlarımızda kendilerine bu konuda büyük bir keyifle yer veririz. Öte yandan iyiki kentlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri var, çünkü onların sayesinde kentimiz biraz daha profesyonel olarak sportif faaliyetler yapılan bir kent edasına bürünüyor. Çünkü bildiğiniz üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri spor federasyonlarının kurulması ve spor dallarının belirlenmesi için gerekli usul ve esasları tayin ve tespit etmek bunun yanı sıra beden eğitimi ve spor faaliyetleri için gerekli olan saha, tesis malzemeleri yapmak, yaptırmak, işletmek ve bu tesisleri vatandaşın istifadesine sunmak için çaba sarf eden bir kurumdur. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu vasıfları gayet güzel bir şekilde yerine getiriyor. Bu yazımda Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yöneticilerine ve personellerine de şükranlarımı sunmadan geçmek istemedim. Belki Amedspor ve Diyarbekirspor hakkında da bir şeyler yazmam gerekirdi ama siz değerli okurlarımı yormamak adına kentimizin takımlarına bir dahaki yazımda yer vermeyi uygun gördüm. Sevgi ve saygıyla kalın…

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.