“1.DİYARBAKIR KISA FİLM FESTİVALİ”NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Jüri üyeleri, belgesel kategorisinde En İyi Film Ödülü’nü Volkan Güney Eker’in Cumartesi Anneleri’nin hikayesini anlatan “Bıraktığın Yerden” filmine verildi. Kurmaca kategorisinde ise En İyi Film Ödülü, En İyi Kurgu ve..

“1.DİYARBAKIR KISA FİLM FESTİVALİ”NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yayınlanma: Güncelleme:


Jüri üyeleri, belgesel kategorisinde En İyi Film Ödülü’nü Volkan Güney Eker’in Cumartesi Anneleri’nin hikayesini anlatan “Bıraktığın Yerden” filmine verildi.

Kurmaca kategorisinde ise En İyi Film Ödülü, En İyi Kurgu ve En İyi Oyuncu Ödülü olmak üzere üç dalda “Dibîm Baran Li Ser Bajar Dibarim – Yağmur Olup Şehre Düşüyorum” filmine ödül verildi. Ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan alan yönetmen Kasım Ördek, “Filmi iki yıl önce Diyarbakır’da çektik. Ödülü bu kentin hafızasını koruyan Sur ve Sur halkı adına alıyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği, Yenişehir, Hani, Eğil, Sur belediyeleri ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Doğu ve Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu, Diyarbakır İş Kadınları Derneği, Demir Hotel ve Green Park’ın destekleri ile 1 Haziran’da başlayan 1. Diyarbakır Kısa Film Festivali, bu akşam kapanış galasını gerçekleştirdi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.