..ARAFTAKİ DİYARBEKİRLİLER..

Bayım; çoğunuzun görmezden geldiği, yine pek çoğunuzun dersine çalışırken üzerinden pas geçtiği, ne hükumetlerin nede iktidarların varlığını önemsemediği DİYARBEKİR’de yaşayan DİYARBEKİR’lilerden bahsetmek istiyorum .. Hani şatafatlı toplantılarınızda, süslü laflarınız arasında..

..ARAFTAKİ DİYARBEKİRLİLER..
Yayınlanma: Güncelleme:

Bayım; çoğunuzun görmezden geldiği, yine pek çoğunuzun dersine çalışırken üzerinden pas geçtiği, ne hükumetlerin nede iktidarların varlığını önemsemediği DİYARBEKİR’de yaşayan DİYARBEKİR’lilerden bahsetmek istiyorum ..

Hani şatafatlı toplantılarınızda, süslü laflarınız arasında minnet ve saygı ile yad ettiginiz 530 civarındaki sahabelerin, evliya ve enbiyaların gerçek torunları olan kişilerden …

Bunlar vicdan, merhamet ve güven duyguları henüz nasırlaşmamış ve aslada nasırlaşmayacak olan kişiler..

Bunlar yüreği insan sevgisi ile dolu, mutlulukları sevinç ve gözyaşları insan mutluluğuna bağlı kişiler..

Bunlar Din ve Dil sömürüsüne aldanmayıp, Din ve Dillerinden asla taviz vermeyen kişiler..

Bunlar kentleri ile vatanı ile bayrağı ile gurur duyan kişiler..

Bunlar kamuoyunda sesli olarak eleştirilip.. oysa oturup kalkmaları, kelamları şahsına münhasır davranışları ile özünde gizli gizli hayranlık duyulan kişiler..

Bunlar karun kadar lakin maneviyatta zengin olan kişiler..

Bunlar kim biliyormusunuz bunlar!..ARAFTAKİ DİYARBEKİRLİLER..

Kendi memleketlerinde ata, baba topraklarında MUHACIR gibi yaşayan kişiler..

Dinleri ve Dilleri üzerinde asla taraf kabul etmedikleri için devamlı bertaraf edilen kişiler..

Bunlar insan hakkı, Demokrasi ve özgürlük duyguları bireysel olarak kent kültürü ile doğru orantılı gelişmiş, sağ duyu sahibi insanlardır.. lakin nüfus ve maddi olarak aşırı bir güç olmadıkları için siyaset ve bürokrasi de pek kale alınmazlar..

Adları batıda KÜRDO kendi memleketlerinde ise adları TÜRKO dur .. bunlar ırkçı ve ayrılıkçı eğilimlere asla pirim vermezler.. zira kendilerinin ne olduğunu kendileri çok iyi bilirler …

Her biri aş, iş, istihdam konusunda binlerce insanın kalifiye yetiştirilmesine vesile olmasına rağmen tv’lerde boy gösterip şov yapmazlar..

Sahip oldukları bilgiyi ve sevgi duygusunu sürekli paylaşırlar .. sevgi ve bilginin paylaştıkça çoğalacağına inançları sonsuzdur ..

30 yıl önce 350 bin kişilik kente göre dizayn edilmiş alt yapı, üst yapı, yol, su, elektrik, ticaret vs gibi tüm sahip oldukları maddi değerleri göç ile gelen 1.5 milyon nüfus ile paylaştılar, hiç bir zaman gocunmadılar.. Kentli ve köylü tahriklerine kapılmayıp .. onlar bizim 150 yıl 200 yıl önce köydeki akrabalarımız deyip tahrikler kışkırtmalar sonucu köylü ve kentli kavgası çıkartmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktılar..hakli oldukları her konuda haksızlığa baş vurmayıp haklılıklarını hep korudular..

Bayım her ne kadar kelaynak kuşları gibi nesilleri çok, çok azalsa bile bunlar halen varlar.. etrafınızı saran yumurta tavuklarından başınızı çevirmeye fırsat bulabilirseniz .. yavru yapan filler misali sessiz sedasız köşelerinde oturan bu insanları belki görebilirsiniz .. zira onlar sizi açık ve net görüyor, icraatlarınızdaki müspet ve menfilikleri kah alkışlıyor kah yeriyor …

Aziz kadri ÖZYILDIZ

DİYARBEKİR sosyal ve kültürel değerleri koruma ve yaşatma derneği başkanı…

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.