Kentsel dönüşüme engel olanlar vicdanlarda mahkumdur

Belediyenin açıklamasında, Diyarbakır Mimarlar Odası tarafından mahkemeye yapılan başvuru sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilen Kentsel Dönüşüm’e de atıf yapılarak,” Bağlar’ın hak etmediği bu tablodan kurtuluşu için tek çözüm yolu Kentsel..

Kentsel dönüşüme engel olanlar vicdanlarda mahkumdur
Yayınlanma: Güncelleme:

Belediyenin açıklamasında, Diyarbakır Mimarlar Odası tarafından mahkemeye yapılan başvuru sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilen Kentsel Dönüşüm’e de atıf yapılarak,” Bağlar’ın hak etmediği bu tablodan kurtuluşu için tek çözüm yolu Kentsel Dönüşüm’ün gerçekleştirilmesidir. Bununla ilgili takdiri değerli halkımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Halkımızın Huzurunun Bozulmasına İzin Vermeyeceğiz”

Diyarbakır’da çarpık kentleşme ve mühendislik hizmeti almamış yapıların en fazla olduğu eski Bağlar bölgesinde son günlerde meydana gelen olumsuzluklarla ilgili Bağlar Belediyesi’nden açıklama geldi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden yapıların kaldırılması için bugüne kadar belediye tarafından kararlı bir mücadele ortaya konulduğuna dikkat çekilen açıklamada,”İlçemizin eski Bağlar bölgesinde bulunan mevcüt yapıların önemli bir bölümü mühendislik hizmeti almamış, çarpık kentleşme sonucu ortaya çıkan yapılardan oluşmaktadır. Malikleri tarafından terk edilen ve zamanla kullanılmayarak metruk ve harabe şekline dönüşen yapılar ne yazık ki çevrede yaşayan vatandaşlarımız için ciddi tehdit haline gelmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, zararlı alışkanlıkların meskeni haline dönüşen bu yapıları ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımız için güvenilir hale getirmek üzere belediyemiz 2019 yılından sonra bu yönde ciddi bir mücadele seferberliği başlatmış olup bugüne kadar 500’den fazla yapının yıkımını gerçekleştirmiştir. Konuyla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Acil durum arz eden 20 yapının yıkımı da en kısa sürede gerçekleştirilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

“Özel Mülk Olduğu İçin Belli h metruk ve harabe yapılarla beraber bu mücadelede yeni bir safhaya geçmiş olacağız. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine ve huzur ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz.”

“Kentsel Dönüşümle İlgili Takdiri Kamuoyuna Bırakıyoruz”

Bağlar Belediyesi, Bağlar’ın hak etmediği bu görüntülerden kurtulması için kalıcı çözümün Kentsel Dönüşüm olduğunun da altını çizerek Diyarbakır Mimarlar Odası’nın başvurusu üzerine mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına da atıf yapıldı.

Açıklamada,”Bir diğer hususun altını çizmekte de yarar görmekteyiz. 2019 yılında belediyeyi devraldıktan sonra Bağlar’daki bu gerçeği gören belediye başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu’nun girişimleriyle belediyemiz tarafından sahada durum tespiti yapılmış, rapor haline getirilmiş ve ilçemizin yegane kurtuluşu olan Kentsel Dönüşüm projesi hazırlanarak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak çalışmalara başlanmasına rağmen Diyarbakır Mimarlar Odası’nın başvurusu üzerine mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Bağlar’ın hak etmediği bu tablodan kurtuluşu için tek çözüm yolu Kentsel Dönüşüm’ün gerçekleştirilmesidir. Bununla ilgili takdiri değerli halkımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz !

Bağlar’a sözümüz var. Halkımızın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz !” denildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.