Mobbingle Mücadele Destek Hattı açıldı

Proje hakkında bilgi veren Yeni Sendika Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Karakaş,  “Çalışma Hayatının Vebası” olarak nitelendirilen işyerlerindeki mobbing davranışlarının sağlık sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğünü belirtti. Karakaş, yapılan çalışmalarda..

Mobbingle Mücadele Destek Hattı açıldı
Yayınlanma: Güncelleme:

Proje hakkında bilgi veren Yeni Sendika Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Karakaş,  “Çalışma Hayatının Vebası” olarak nitelendirilen işyerlerindeki mobbing davranışlarının sağlık sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Karakaş, yapılan çalışmalarda sağlık profesyonellerinin yüzde 40’lara varan oranlarda kasten mobbinge maruz kaldığının, yüzde 90 üzerinde de bir veya birden fazla mobbing davranışıyla karşılaştığının ve çalışanların çoğunun işyerinde çalışma arkadaşlarının bu tür davranışlarına maruz kaldıklarına tanık olduklarını söyledi.

‘ÇALIŞANLARIN SORUNLARINA YENİLİKÇİ YAKLAŞIM’

MEYAD Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği ve Yeni Sendika Genel Merkezi işbirliği çerçevesinde Ankara’da Genel Başkanlar tarafından imzalanan “Mobbingle Mücadele Destek Hattı” protokolünün hayırlı olmasını temenni eden Başkan Karakaş,  “Çalışanların sorunlarına yenilikçi yaklaşımlarla çözüm üretme anlayışında olduğın YENİ SENDİKA, Türkiye’de bir ilke imza attı. Başta kadın sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonelerimiz için bu hattı kurduk. Mobbing kavramının doğru anlaşılması ve mobbingle mücadele konusunda en yetkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan MEYAD uzmanları ve bilirkişileri ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışma Türkiye’de çok önemli bir boşluğu dolduracaktır. Yüzbinlerce çalışanın korkulu rüyası olan, iş çatışması, istifa ve hatta kimi zaman intihar vakaları ile sonuçlanan mobbingle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘BİR SORUMLULUK ALANI OLARAK GÖRÜYORUZ’

Bu çalışmayı bir sorumluluk alanı olarak gördüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Karakaş , “Çıkartılan mevzuatlarla yaklaşık on yıldır aynı zamanda bir hükümet politikası olan mobbingle mücadele çalışmalarına bizler de YENİ SENDİKA olarak katkı sağlamayı bir sorumluluk alanı olarak görmekteyiz. Bu hattımız aynı zamanda aslında herşeyin mobbing olmadığını ifade etmenin yanı sıra, mobbing kavramının çalışanlar tarafından da kolayca tüktilebilen ve içi boşaltılabilen bir kavram olduğunu anlatmaya çalışacağız. Yapılacak uzman görüşmeleri ile gerçekten de mobbinge maruz kalan mağdurların doğru şekilde tespit edilebilmesini sağlayacağız” dedi.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Başvuruların nasıl olacağı konusuna da açıklık getiren Karakaş, “Mobbingle mücadele destek hattı kapsamında 0 551 09 49 911 no’lu WhatsApp uygulması üzerinden anlık iletilerle Türkiye’nin her yerinden bize anında ulaşılabilmesi mümkün olacak. Bunun yanında daha da önemlisi yenisendika.org internet sitemiz üzerinden tamamen özel bir modül oluşturduk. Bu modülde, mobbinge maruz kaldığını düşünen mağdurların kendilerini ayrıntılı şekilde ifade edebilmelerine ve bu sayede başvuruda bulunabilmelerine olanak sağlıyoruz. Uzmanlar tarafıdnan yapılan incelmenin ardından başvurunun değerlendirilmesi sonucunda gerekirse idari veya hukuki başvurular yapılacaktır. Süreç bizzat bizim yetkili organlarımız ve avukatlarımız tarafıdnan da takip edilecektir. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.