YİNE KARPUZ, YİNE GARİPLİK…

Saat’ten tutun totemine kadar pek çok ucubenin içine gizlenmiş, ne kadar sağlıklı olduğu halen tartışma konularına gündem olan BAZ İSTASYONU saklama hileleri arasında Diyarbakır’ın meşhur karpuzu da katıldı. Karpuzun içine..

YİNE KARPUZ, YİNE GARİPLİK…
Yayınlanma: Güncelleme:

Saat’ten tutun totemine kadar pek çok ucubenin içine gizlenmiş, ne kadar sağlıklı olduğu halen tartışma konularına gündem olan BAZ İSTASYONU saklama hileleri arasında Diyarbakır’ın meşhur karpuzu da katıldı. Karpuzun içine gizlenmiş olan Baz istasyonu yeni bir tartışmayıda gündeme getirdi. Karpuzun içindeki çocuk mu yoksa baz istasyonu mu, hangisi daha ucube diye soruyor vatandaşlar ve ekliyorlar: “O karpuzun içine neden bir şeyler koyma zorunluluğu var?”

Diyarbakır’da bir kavşağa yapılan baz istasyonu, dev karpuz ve sur maketi ile kamufle edildi. Çevre esnafı baz istasyonlarının kentin figürleri ile kamufle edilmesine tepki gösterdi.
Diyarbakır’da bazı kavşaklara baz istasyonu konulması çalışmalarına başlandı. Yeni yapılan baz istasyonları, Diyarbakır karpuzu ve surlar ile kamufle edildi. Diyarbakır karpuzu figürüyle baz istasyonunun kamufle edilmesinin kabul edilir bir şey olmadığını belirten esnaf Mehmet Ali Akkuş, “Burada bulunan vatandaşların karşı çıkması üzerine şu anda karpuz içerisinde kamufle edilmesini göz boyama olarak görüyorum. Bunun ileride insan sağlığına yönelik nereye varacağını kestiremeyiz. Diyarbakır’a özgü karpuz figürünün bu şekilde kullanılmasına karşıyız. Biz bu baz istasyonunu istemiyoruz” diye konuştu.
Kentte daha önce karpuz içindeki çocuk ve baklava tepsisi tutan adam maketleri tepki toplamıştı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.