DİYARBAKIRLI 19 GAZİYE KKTC MİLLİ MÜCADELE MADALYASI VE BERATI VERİLDİ

Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin” dedi. Diyarbakır’da Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilere, millî mücadele madalyası tevcih töreni düzenlendi. Diyarbakır Valiliği..

DİYARBAKIRLI 19 GAZİYE KKTC MİLLİ MÜCADELE MADALYASI VE BERATI VERİLDİ
Yayınlanma: Güncelleme:

Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin” dedi.

Diyarbakır’da Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilere, millî mücadele madalyası tevcih töreni düzenlendi. Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon (YİKOB) Toplantı Salonunda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başlarken, törene Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr. Fuat Güney, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Mete Yağlı, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve yakınları katıldı.

“Cumhurbaşkanımız Doğu Akdeniz’deki şer ittifaklarını darmadağın etti”

Vali Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada Kıbrıs Barış Harakatına Diyarbakır’dan katılıp gazi olan 358 kişi olduğunu belirterek, “Geçmişte Kıbrıs’ta büyük sorunların yaşandı. Oradaki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakkını kullanarak 1974 yılında adaya müdahale etmek zorunda kaldı. Kıbrıs’ta olan olayları bugün değerlendirdiğimizde olayın fotoğrafını daha net görüyoruz. Onlar bugün Doğu Akdeniz’de verilen mücadeleyi o günden görüyorlardı. Son dönemlerde hamdolsun devletimizin gücü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasideki maharetli başarısı Doğu Akdeniz’deki şer ittifaklarını darmadağın etti. Herkes Türkiye’nin tezlerini savunur hale geldi ”diye konuştu.

“Bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi susmasın”

Akdeniz’in 850 yıldır bizim evimiz olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Türkiye Cumhuriyeti devleti milleti adına vermiş olduğu mücadele sonuna kadar devam edecek. Barboros Hayrettin Paşa Akdeniz’i bir dönem Türk denizi haline getirdi. Verilen bu mücadeleyle inşallah bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi susmasın. Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin. Gazilerimizin bize bırakmış olduğu hatıratı birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle koruyalım diye temenni ediyoruz. Gazilerimize ve şehitlerimize millet olarak her zaman şükran duyuyoruz. Bu toprakları kıyamete kadar vatan kılmak için sırası gelen herkes mücadeleye, fedakârlığa devam edecek. Madalyalarımızın gazilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, madalya ve beratların takdim edilmesiyle son buldu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.