2. ULUSAL TÜRKÇE-KÜRTÇE OYUN YAZMA YARIŞMASI TAMAMLANDI

Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, yazılı metinleri çoğaltmak, tiyatro repertuarına yeni, özgün, çağdaş tiyatro eserleri ve yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği 2. Ulusal Türkçe- Kürtçe (Kurmanci) Oyun Yazma Yarışmasında..

2. ULUSAL TÜRKÇE-KÜRTÇE OYUN YAZMA YARIŞMASI TAMAMLANDI
Yayınlanma: Güncelleme:

Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, yazılı metinleri çoğaltmak, tiyatro repertuarına yeni, özgün, çağdaş tiyatro eserleri ve yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği 2. Ulusal Türkçe- Kürtçe (Kurmanci) Oyun Yazma Yarışmasında eser değerlendirmeleri tamamlandı.

Rasim Öztekin anısına ve iki dille yapılan oyun yazma yarışması özelliği taşıyan yarışmaya 44 eser müracaat etti. 

Serbest temalı yarışmada seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmenin ardından birinci, ikinci ve üçüncü olan oyunlar seçildi. 

Türkçe oyun yazma kategorisinde Erkan Canlı “Dünyanın Bütün Zencileri” oyunu ile birinci, Abdülkadir Bozkurt “Çık Çıkabilirsen İşin İçinden” oyunu ile ikinci, Mert Sezgin ise “Okyanusa Çağrı” oyunu ile üçüncü seçildi.

Tufan Yılmaz’ın yazdığı “Dilenciler”, birinci mansiyon ödülüne İffet Kendirli’nin yazdığı “Bana İsmimi Geri Ver” oyunu ikinci mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kürtçe oyun yazma kategorisinde ise “Siyabend û Xecê” oyunu ile Cem Düzova, Berat Beyoğlu “Bermayiyên Ji Dinyaya Ku Dıxwazim Lê Bijîm” oyunu ile ikinci, Ziver İlhan “Pênç Dahn Mahne” üçüncü oldu. 

Recep İçen ” Rabirdûyek” oyunu ile birinci mansiyon, Suat Barış ise “Can û Cîger” oyunu ile ikinci mansiyon ödülünü aldı.

Birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 7 bin 500 lira, 1. ve 2. Mansiyon 5 bin lira ile ödüllendirilecek yarışmanın ödül töreni 26 Mart saat 19.00’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.