KAYAPINAR EĞİTİM AKADEMİSİNDEN 538 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YARARLANIYOR

Eğitime dost, Kayapınar Belediyesi’nce kısa bir süre önce faaliyete giren Kayapınar Eğitim Akademisinde 538 öğrenci ücretsiz olarak TYT, AYT ve LGS kurslarından yararlanıyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Kayapınar Kaymakamı ve..

KAYAPINAR EĞİTİM AKADEMİSİNDEN 538 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YARARLANIYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Eğitime dost, Kayapınar Belediyesi’nce kısa bir süre önce faaliyete giren Kayapınar Eğitim Akademisinde 538 öğrenci ücretsiz olarak TYT, AYT ve LGS kurslarından yararlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç tarafından açılışı yapılarak, gençlerin eğitim hizmetine sunulan Kayapınar Eğitim Akademisinde 400 öğrenci, Alan Yeterlilik Testi (AYT), Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Liselere Geçiş Sistemine (LGS) hazırlanırken, 138 öğrenci de robotik kodlama ve İngilizce kurslarına devam ediyor.

Kayapınar Belediyesi, geçtiğimiz Aralık ayında eğitime destek amacıyla öğrencilere dev ve modern bir Eğitim Akademisi tahsis etti. Akademi’de şuan 15 branş ile 8. sınıfları liseye, 12. sınıfları üniversiteye ve küçük yaş gruplarını ise robotik kodlamaya hazırlanan 538 öğrenci, 26 branş öğretmen ile eğitimlerini sürdürüyor. Akademi de 9 sınıf, 1 kütüphane ve 1 rehber odası bulunuyor.

138 öğrenci robotik kodlama ve İngilizce eğitimi alıyor

Eğitim Akademisinde 400 öğrenci TYT, AYT ve LGS’ye hazırlık kursları alırken, 138 öğrenci de Robotik Kodlama ve İngilizce Eğitim alıyor. Hafta içi 5. ve 6 sınıf öğrenciler, Hafta sonu da 5-10 yaş arası öğrencilerin robotik kodlama ve İngilizce eğitimine devam ederken, eğitimler ücretsiz veriliyor.

“Geleceğimiz için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz”

Başkan Vekili Ünal Koç, Kayapınar Belediyesi olarak eğitime önem veren bir belediye olduklarının altını çizerek, “Belediyemize bağlı 9 tane bilgi evimiz vardı, oralarda 2 bin 900 öğrencimiz eğitim alıyor. Fakat bugün farklı bir konseptle eğitime başlıyoruz. Burada daha sınavlara yönelik bir eğitimimiz olacak, şu an itibariyle 538 öğrencimiz burada kayıtlı, 26 öğretmenimiz var. Burada 8 sınıflar ve 12 sınıfları sınavlara hazırlıyoruz, hafta sonları da mezunlarımızı alıyoruz. Bir de küçük yaş gruplarımız için robotik kodlama ve İngilizce eğitimlerimiz olacak. Burada amacımız eğitimimizin kalitesini arttırmak, çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmesini sağlamak. Onlar için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.