FEHMİ AKSOY KOLEJİ’NDE DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM İMKANI

Diyarbakır Özel Fehmi Aksoy Anadolu-Fen Lisesi Okul Müdürü Arda Çetin yaptığı açıklamada, “21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, geleceğe dair fikirleri olan, kendilerini gerçekleştiren bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz. Siz de Fehmi..

FEHMİ AKSOY KOLEJİ’NDE DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM İMKANI
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Özel Fehmi Aksoy Anadolu-Fen Lisesi Okul Müdürü Arda Çetin yaptığı açıklamada, “21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, geleceğe dair fikirleri olan, kendilerini gerçekleştiren bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz. Siz de Fehmi Aksoy Kolejine öğrencinizi kaydederek öğrencinizin dünya standartlarına bir eğitim almasını sağlayabilirsiniz” dedi.
2014 yılından bu yana Diyarbakır’da eğitim vermeye başlayan, birbirinden kaliteli eğitimci kadrosunu bünyesinde barındıran Fehmi Aksoy Koleji’nde standartların üzerinde verilen eğitimlerle öğrencilerin vizyonları güncelleniyor. Kolejilerinde dünya standartlarında eğitim verildiğini belirten Özel Fehmi Aksoy Anadolu-Fen Lisesi Okul Müdürü Arda Çetin, “Özel Fehmi Aksoy kolejinde öğrencinin kendisini mutlu ve özel hissetmesi için gerekli fiziki şartlar sağlanmış, temizlik ve güvenlik tedbirleri alınmış, sağlıklı beslenmeleri için diyetisyenlerce hazırlanmış hijyenik ve özel yemekler öğrencilere sunulmaktadır. Siz de Fehmi Aksoy Kolejine öğrencinizi kaydederek öğrencinizin dünya standartlarına bir eğitim almasını sağlayabilirsiniz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER BİR ÇOK KONUDA EĞİTİM GÖRÜYOR
Kişisel gelişim, sosyal kulüpler, sanatsal ve sportif etkinliklerden öğrenci yetekenlerine ve fiziksel gelişim sürecine kadar bir çok alanda öğrencilerinin yetiştirilmesine titizlik gösterdiklerini aktaran Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özel Fehmi Aksoy Anadolu-Fen Lisesi, 21.yy becerileri ile donatılmış,geleceğe dair fikirleri olan,kendilerini gerçekleştiren bireyler yetiştirir. Kişisel gelişime önem veren kişinin sosyal gelişimini geliştirici grup etkinlikleri ve çalışmalar düzenler . Sosyal kulüpler ile sanatsal ve sportif etkinlikler,öğrencinin yeteneklerini geliştirir ve fiziksel gelişim sürecini daha sağlıklı yaşamasına olanak sağlar. Rehberlik servisi bireysel ve grup görüşmeleri ile öğrencilerin öğrenme sitilini belirler,daha sağlıklı ve kalıcı öğrenmenin yolunu açar. Mesleki çalışmalar ile kariyer planlamaları yapar kendini değerlendirme ve mesleki olgunluk envanteri ile meslek seçimi ve sınava hazırlık sürecini yönetir” dedi.

“ÖĞRENCİ MERKEZLİ VE KATILIMCI DERS ANLAYIŞI”
Öğrenci merkezli ve katılımcı bir ders anlayışıyla öğrentim sağladıklarını da sözlerine ekleyen Arda Çetin: “Derslerin daha sağlıklı işlenmesi ve kalıcı öğrenmenin sağlanması için öğrenci merkezli ve katılımcı bir ders anlayışı ile projeler oluşturarak öğrenme sağlanır. Ölçme değerlendirme sistemi ile öğrencilerin bireysel gelişimleri takip edilir,eksikleri giderici bireysel ve grup dersleri ile öğrenme tamamlanır. Web tabanlı “obs sistemi”üzerinden veli her an öğrenci bilgilerine ulaşabileceği gibi Veli bilgilendirmesi de bu sistem üzerinden yapılır.Bu vesileyle öğrenci takibi sağlıklı bir şekilde ilerler. Yabancı iki dünya dili ile (Almanca/İngilizce) öğrencinin dünya insanı olması yolunda yurt dışı eğitimlerine olanak sağlar. Dünya üniversitelerine kayıt şartları ve hazırlık süreçleri öğrenciler ile paylaşılır. Burs imkanları ve başarı şartları araştırılır. Yurt içi ve yurt dışı gezi ve ziyaretler ile öğrencilerin keşfetmesi,grup dinamiği ve takım çalışmaları yapması sağlanır; öğrenciye sorumluluk bilinci aşılanmaya çalışılır. Sosyal sorumluluk projeleri ile toplum içindeki dinamiklere dokunulup değerler geliştirilmek istenir. Öğrencilerin yaşadığı şehri ve kendi ülkesini tanıması sağlanıp doğaya ve topluma daha duyarlı bireyler yetiştirmek istenir” dedi.

TYT VE AYT ŞEKLİNDE TÜM DERSLER EKSİKSİZ VERİLİYOR
“İnsanı sevmek doğayı ve hayvanları sevmek ile başlar” düsturuyla sürekli duyarlılık sentezleyen bir yaklaşım aşıladıklarını da sözlerine ekleyen Çetinsözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Sınav hazırlık sürecinde 11.ve 12.sınıflarımıza TYT ve AYT şeklinde tüm dersler eksiksiz verilir,bu dersler tekrarlar ve etütlerle pekiştirilir.Soru çözüm teknikleri,düzenli ödevlendirmeler,defter kontrolleri ve sınav analizleri ile öğrencinin sınava hazırlık süreci devam eder. Haftalık deneme sınavları ile öğrencinin zaman kontrolü ve sınav esnasında yoğunlaşması gereken konular geliştirilir. Sınav sistemi öğrenciler ile paylaşılır sınav kuralları ve yeni nesil sorular ile sınav hazırlık süreci tamamlanır” şeklinde konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.