FEHMİ AKSOY KOLEJİ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Fehmi Aksoy Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Kortak Okul tercihinde tek karar verici ve tek bir karar alma kriteri olmadığının altını çizerek şunları kaydetti: “Eğitim sektörü hassas ve temeli..

FEHMİ AKSOY KOLEJİ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Fehmi Aksoy Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Kortak Okul tercihinde tek karar verici ve tek bir karar alma kriteri olmadığının altını çizerek şunları kaydetti: “Eğitim sektörü hassas ve temeli insan olan bir alandır. İdealist, uzman, çağdaş ve sevgi ile yoğrulmuş bireyler tarafından yapılmalıdır. Okul tercihinde tek karar verici ve tek bir karar alma kriteri yoktur. Okul seçiminde veliler ve öğrencilerin karar verme mekanizmaları beklentileri ile doğru orantılıdır. Veli ve öğrencilerin kayıt kararı almalarına yardımcı olabilmek amacıylabeklentileri tespit etmek, değerlendirmek ve beklentileri karşılamak için bursluluk ve kabul sınavı düzenlemekteyiz. Böylece öğrencileri akademik açıdan yakından tanıma fırsatı elde etmiş oluruz.

Bursluluk sınavımıza katılım sağlayan yaklaşık 1800 öğrencimize ve velilerine yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür eder, hayatları boyunca başarılar dileriz. Velilerimiz öğrencilerinin geleceklerini garanti altına alma adına özel okullara rağbet ettiği ve burs imkanlarından faydalanmak için bursluluk sınavlarına katılım sağladığı bilinen bir gerçektir. Bursluluk sınavımızın bayram havasında geçtiğini belirterek sınavda görev alan değerli öğretmen ve idarecilerimize teşekkürlerimizi sunarız. “ dedi.

Fehmi Aksoy Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Kortak

Fehmi Aksoy Kolejinin her alanda imkanlar sunarak geniş bir perspektifte aktivite imkanı sağladığına da dikkat çeken Kortak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fehmi Aksoy Koleji sosyal, kültürel ve sportif anlamda sunduğu imkânlarla, güçlü eğitim kadrosuyla Diyarbakır ilinde adından söz ettirmiş, 2019 yılında 500 tam puan alan 3 LGS Türkiye  birincisi ile başarılara imza atmış bir okuldur. Bu başarılara yenilerini ekleyerek devam edeceğimi belirtiriz. Tüm velilerimiz ve öğrencilerimize bursluluk sınavı sonrasında eğitim sistemimizde nasıl bir yol alınacağı ve planlamamızın ne olacağı ile ilgili hedeflerin belirlendiği birebir görüşmeler yapmak üzere velilerimizi ve öğrencilerimizi kolejimize davet edeceğiz. Böylece uzman öğretmenlerimizi yakından tanıma fırsatını elde edeceklerdir. Çünkü öğrencilerimizin gerek akademik başarıları gerek sosyal gerekse psikolojik gelişimleri alanında uzman rehber öğretmenlerimiz tarafından yakından takip edilmekte ve öğrenme stillerine uygun bir eğitim ve öğretim planlanmaktadır.Pandemiden kaynaklı eğitim ve öğretimde yaşanan aksaklıkların ve bu süreçte atlanan küçük ayrıntıların gelecekte daha büyük problemler yaratabileceğinin bilincindeyiz. Öğrencilerimizin bilişsel, sosyal ve psiko-motor gelişimlerini dikkate alarak bu problemlerin çözümüne yönelik planlamalar yapılacaktır.” Dedi.

Spor ve sanatın öğrenciler için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Mehmet Salih Kortak konuşmasını şu cümlelerle nihayetlendirdi: “Okulumuzda spor ve sanat alanında  öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sosyal aktiviteler için yeni bir oluşum içindedir. Öğrenciler bu sayede başarma duygusuyla özgüvenlerini geliştirmektedir.”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.