MUSYANLILAR’DAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Bingöl merkez Yamaç (Musyan) köyünde ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Musyanlıların dayanışması için kurulan Bingöl Yamaç Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Musyan-Der) tarafından Diyarbakır’da üyelere ve Musyanlılara dayanışma yemeği verildi…

MUSYANLILAR’DAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Yayınlanma: Güncelleme:

Bingöl merkez Yamaç (Musyan) köyünde ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Musyanlıların dayanışması için kurulan Bingöl Yamaç Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Musyan-Der) tarafından Diyarbakır’da üyelere ve Musyanlılara dayanışma yemeği verildi. Yemekte Bingöl’e has keldoş yemeği ve çiğköfte ikramında bulunuldu. Etkinliğe Eski dernek başkanı Sadık Elaldı, Hacıbaba Pastaneleri yönetim kurulu başkanı Yılmaz Elaldı, İşadamı Aziz Elaldı’nın yanı sıra Diyarbakır’da yaşayan Musyanlılar ve dernek üyeleri katıldı.

Diyarbakır Musyan ‘Birlik ve Beraberlik Platformu’ tarafından organize edilen dayanışma yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Alaattin Elaltunkara, Türkiye’nin değişik yerlerine dağılan Musyanlılar arasındaki akrabalık bağlarının tesis edilmesi, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Bingöl Yamaç Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Musyan-Der) Başkanı Alaattin Elaltunkara


Bir araya gelmelerinin amacının birlik ve beraberliği sağlamak, gelenek ve göreneklerini yaşatmak ve yok olan akraba bağlarının tekrar yaşatılması olduğunu belirten Dernek Başkanı Alaattin Elaltunkara, “Biz büyük bir aileyiz, büyük bir topluluğuz, büyük bir gücüz. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, çevremizi, akrabalarımızı, yöremizdeki insanlarımızı ve bütün insanlığı seviyoruz. Yapmış olduğumuz toplantıda hep beraber olmayı istedik. Bu etkinliğimizi de bir kutlama havasında icra ediyoruz. Geleneksel hale gelmiş olan bu etkinlik, özümüzü, kendimizi, karakterimizi kaybetmememizi ve bunu korumamız için bir neden ve bir sebeptir. Geçmişe dönük özlemlerimizi bugün vücut bulmuş haline getiriyoruz. Toplantıya aslen Bingöllü olan Diyarbakır’da da doğmuş büyümüş olan tüm Bingöllüler katılıyor. Bunların içerisnide işadamları da var, akademisyenler de var, eğitimcilerde var. Her kesimden insanımızı davet ettik geldiler ve geliyorlar. Bunların yanında Diyarbakır’ın sayılı insanlarını da çağırdık bizleri yalnız bırakmayan değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin bir diğer amacı da sosyal yönden ve insani yönden çeşitli mesajları vermeyi sağlamak. Toplumun her kademesine biz buradayız, bunun içinde hazırız gibi mesaj veriyoruz. STK’ların diğer bir görevi de topluma olumlu yönden mesaj vermek veya düşüncelerini yansıtmak, veya toplumun yapabileceği düşüncelere ön ayak olmak bizlerin de yaptığı bu” dedi.

DAVETLİLERE KELDOŞ YEMEĞİ İKRAM EDİLDİ
Etkinliğe katılan davetlilere Bingöl’e has Keldoş yemeği ikram ettiklerini de sözlerine ekleyen Dernek Başkanı Elaltunkara, “Bizim Bingöl’e has geleneksel yöremizin yemeklerinden bir çeşit olan keldoş yemeğimizi hazırlayarak misafirlerimize ikram ettik. Bunu ikram etmemizin nedeni geçmişten gelen yani büyüklerimizden görmüş olduğumuz gelenekselleşmiş bir yemek çeşidi olduğu için özellikle bu yemeğimiz düğünlerde yapılıp konuklara servis ediliyor. Özel yapılmış bir yemek çeşididir. Bizim büyüklerimizden gördüğümüz kutlama yemeği olduğu için konuklarımıza ikram ettik. Bizde şuanda birlikteliğimizi kutladığımız için özel bir ikramda bulunmak istedik. Bulgur ve bir kısım undan teşekkül ediyor. Hamurunu yoğurduktan sonra fırına atılıyor.

Yuvarlak 30’a 30 simit şeklinde fırına atılıp pişiriliyor. Belli bir yüksekliği var 2-3 santim civarında. Fırından çıktıktan sonra ufak ufak parçalara ayırıyoruz. Daha sonra sade yağı eritip, bir kısım kurutulmuş çökelek yani bizim tabirimizle torağı suyun içinde yayıp ıslatarak belli bir kıvama geldikten sonra bir miktar sarımsağı da aroma versin diye kattıktan sonra sade eritilmiş sade yağı üzerine döküyoruz. O torak veya çökelek ile yaptığımız karışımı da tekrar üzerine döktükten sonra servis yapıyoruz” diye konuştu.

“BU TÜR ETKİNLİKLER DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA RUHUNU GELİŞTİRİYOR”
Bir Müsyanlı olarak bu tarz etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini savunan dernek üyelerinden tanınmış işadamı Aziz Elaldı ise, “Bir müsyanlı olarak konuşuyorum. Bu tür etkinlikler sayesinde eş, dost, akraba ve köylülerimiz ile bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Derneğimizin bu tarz etkinlikleri sık sık gerçekleştirmesini istiyoruz. Bu tür etkinlikler dayanışma ve yardımlaşma ruhunu geliştiriyor akrabalık ruhunu geliştiriyor” diye konuştu.

Dernek Eski Başkanı Sadık Elaldı davetlilerle birebir ilgilendi.

“PANDEMİDEN DOLAYI BİR ARAYA GELEMİYORDUK”
Yaşanan pandemiden dolayı bir araya gelemediklerini belirten Kurucu Başkan Sadık Elaldı ise, “Uzun zamandan bu yana yaşanan pandemiden dolayı bir araya gelememiştik. Derneğimizin faaliyetlerini de pek fazla gösteremiyorduk. Derneğimiz bir buçuk yıldır aktifti ama pandemi nedeniyle faaliyetlerimize bir süre ara vermiştik. Pandeminin biraz sükunete ermesinden sonra akrabalarımız üyelerimiz ile tekrar bir araya gelip bir etkinlik ile yeniden derneğimizin tam faal bir şekilde çalıştığını göstermeye çalıştık. Bu etkinliğimizde yöresel yemeğimiz ile birlik ve beraberliğimizi oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.

“BURSA İHTİYAÇ DUYAN ÖĞRENCİLERİMİZE BURS İMKANI SAĞLANDI”
Toplantı esnasında burs ihtiyacı olan öğrencilerin önceden hazırlanan listesinin dernek üyelerine sunulduğunu ve bu öğrencilere burslar verilmesinin kararlaştırıldığını da dile getiren Sadık Elaldı, “Bu toplantımızda maddi durumu olmayan ekonomik olarak okumaya güç yetiremeyen öğrencilerimize işadamlarımızın sahip çıkması ve burs vermesi konusunda kendilerine bir rapor hazırlayıp sunduk. Bu anlamda işadamlarımızdan Aziz Elaldı, Yılmaz Elaldı, Şaban Elaltun ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin okumalarına destek oluyor. Değişen dünya konjektöründe birlik ve beraberliğin bir öneminin olduğunun farkındayız. Artık bireyselliğin hiç birşey ifade etmediği bir dünyadayız. O yüzden birlik ve beraberliğimiz ile Müsyan-Der ile daha ileriye ulaşmayı planlıyoruz. Biz köy derneği olarak görünebiliriz ama 38 bin 722 kişilik bir nüfusuz biz. Bunun 17 bini Diyarbakır’da 5 bini Bingöl’de bunun yanı sıra Türkiye’nin bir çok ilinde mevcuduz. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da bir çok noktasındayız. İş dünyası olarak ta bu alanda iş insanlarımızın hepsi Türkiye’nin bir çok noktasında iş yapıyor. İstihdam alanına da katkı sağlamış oluyoruz. Bu anlamda da bir gelişim vardır” dedi.

YORUMLAR (1)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.