ÇERMİK’TE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği yol yapım çalışmalarıyla kırsal mahalleleri birbirine, ilçelere ve kent merkezine bağlamaya devam ediyor. 2021 asfalt sezonunu bin 200 kilometre yol yapımı hedefiyle açan Yapı Yol Bakım..

ÇERMİK’TE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği yol yapım çalışmalarıyla kırsal mahalleleri birbirine, ilçelere ve kent merkezine bağlamaya devam ediyor. 2021 asfalt sezonunu bin 200 kilometre yol yapımı hedefiyle açan Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 12 kilometre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde olan Çermik Korudağ-Pınarlı-Akpınar-Göktepe Mahalle Grup Yolunun 8 kilometrelik bölümünü tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu.
Yol yapım ekipleri, Diyarbakırlılara daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunmak için Çermik Korudağ-Pınarlı-Akpınar-Göktepe Mahalle Grup Yolunun kalan 4 kilometrelik alanında temel serimi ve yol geçişlerinin belirlenen bölümlerinde parke döşeme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Çermik Korudağ-Pınarlı-Akpınar-Göktepe Mahalle Grup Yolunun tamamını 7 gün içinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve hayırsever iş adamı Cumali Yıldız arasında imzalanan protokolle inşa edilecek olan Çermik ilçesi Korudağı-Kömürcüler Grup Yolu ile Şeyahndede-Bayat-Çukurelma-Günaşan mahalle yollarını birbirine bağlayan köprüde çalışmalar devam ediyor. Mahalleler arasındaki mesafeyi 60 kilometre kısaltacak olan 13 metre genişliğinde ve 5 gözlü 9×6 ebatlarındaki köprünün radye temelleri atılıyor.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki Çermik ilçesi Sinek Mahallesi yoluna sathi kaplama asfalt sererek sürdürdüğü çalışmaları tamamladığı öğrenildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.