EĞİL’DE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel öneme sahip mekânlarının turizme kazandırılarak işlevsel hale getirilmesi amacıyla yatırımlarına devam ediyor.Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Diyarbakır’ın inanç destinasyonu Eğil ilçesindeki, Peygamber Kabirleri..

EĞİL’DE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel öneme sahip mekânlarının turizme kazandırılarak işlevsel hale getirilmesi amacıyla yatırımlarına devam ediyor.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Diyarbakır’ın inanç destinasyonu Eğil ilçesindeki, Peygamber Kabirleri ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınması için girişimde bulunulan Asur Kalesi ve Kral Mezarları’nı birbirine bağlamak için yaptığı yürüyüş yolunda çalışmalarını hızlandırdı.
Çalışmaların yüzde 65’i tamamlandı
Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin alanı daha rahat ziyaret edebilmelerini sağlamak için 5 bin metrekare alan içerisine 1,8 kilometre uzunluğunda, zeminin ahşap travers ve kiremit irmiğinin kullanılan yürüyüş yolunun yüzde 65’ini tamamladı.
Ziyaretçilerin dinlenmesi için belirlenen alanlara yerleştirilecek kamelya ile oturma bankları içinde zemin düzeltme çalışmalarını sürdüren ekipler, tüm çalışmaları işin tamamlanacağı tarihten ortalama 45 gün önce bitirip vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EĞİL İLÇESİNDE ASUR KALESİ İLE PEYGAMBER KABİRLERİ’Nİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.