MEZARLIKLARINDA HÜZÜNLÜ BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramının ilk günü sabahın erken saatlerinde namazını kılan vatandaşlar, kent merkezindeki mezarlıklarda hüzünlü bayramlaşma için yola koyuldu. Yakınlarının mezarını ziyaret eden vatandaşlar, mezar başındaki ağaçlara su verdi, mezarlık çevrelerinde..

MEZARLIKLARINDA HÜZÜNLÜ BAYRAMLAŞMA
Yayınlanma: Güncelleme:

Kurban Bayramının ilk günü sabahın erken saatlerinde namazını kılan vatandaşlar, kent merkezindeki mezarlıklarda hüzünlü bayramlaşma için yola koyuldu. Yakınlarının mezarını ziyaret eden vatandaşlar, mezar başındaki ağaçlara su verdi, mezarlık çevrelerinde temizlik yaptı. Kur’an-ı Kerim ve Fatihaların okunduğu kabirlere çiçek ve bayram şekerleri bırakıldı.

Hayırseverler ziyaretçilere şerbet dağıttı
Öte yandan, Sur ilçesinde bulunan Mardin Kapı Mezarlığında yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlara dağıtılması üzere hayırseverler tarafından sebillerle meyan kökü şerbeti dağıtıldı. Sebil dağıtımı yapan Reşit Ebelek, herkese ölmüşlerinin hayrına dağıttığını, bayram boyunca buna yapacağını kaydetti.

 

BAYRAM SABAHI SUR İLÇESİNE AKIN ETTİ

 

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da vatandaşlar bayramlaşmak için sokaklara indi, birçok vatandaş ise tarihi Sur ilçesinde gezerek bayramın tadını çıkarttı.
Kurban Bayramının ilk günü sabahın erken saatlerinde vatandaşlar bayramlaşmak için sokaklara indi, birçok vatandaş ise tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesi’nde gezmeye çıktı. Güneşten kaçan vatandaşlar ise gölgelik alanlarda serinleyerek bayramın tadını çıkartmaya çalıştı. Pandemiden dolayı bayramlaşmadan uzak kalan vatandaşlar, kısıtlamasız bu bayramın tadını çıkardı.

DİYARBAKIR’DA VATANDAŞLAR BAYRAMLAŞMAK İÇİN SOKAKLARA İNDİ, BİRÇOK VATANDAŞ İSE TARİHİ SUR İLÇESİNDE GEZEREK BAYRAMIN TADINI ÇIKARTTI.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.