Maya Okulları Farkıyla Bilime Bakış…

Maya okulları son dönemlerdeki etkinlikleri ve üst seğmentteki eğitim çıtasıyla, öğrencilerinin eğitim alanındaki atraksiyonlarıyla gündeme gelmeye devam ederken rehavete kapılmadan okulun son gününe kadar titiz çalışma prensibinden taviz vermiyor. Bu..

Maya Okulları Farkıyla Bilime Bakış…
Yayınlanma: Güncelleme:

Maya okulları son dönemlerdeki etkinlikleri ve üst seğmentteki eğitim çıtasıyla, öğrencilerinin eğitim alanındaki atraksiyonlarıyla gündeme gelmeye devam ederken rehavete kapılmadan okulun son gününe kadar titiz çalışma prensibinden taviz vermiyor.

Bu çerçevede saha ve bilimsel çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Maya okulları açık havada adeta bir bilim şöleni gerçekleştirdi. Okulun üst düzey yetkilileri ile birlikte eğitimcilerine maharetlerini sergileyen öğrenciler birbirinden muhteşem çalışmaların altına imza attılar.

Yapılan her türlü aktiviteyle üretken ve düşünen bireyler yetiştirmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Fen Bilimleri Zümresi adına konuşan Gülistan Kardaş şunları kaydetti: “2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Fen bilimleri zümresinin yapmış olduğu Bilim şenliği etkinliğinde ilk olarak 5.sınıf öğrencilerimizin yapmış oldukları geri dönüşüm malzemeleriyle yaptıkları kostüm defilesi sergilendi, 6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz kendi yapmış oldukları güneş enerjisiyle çalışan ve kendi kendini şarj eden araçlar kendileri tarafından tanıtıldı ve son olarak Fen bilgisi öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği Fil dişi deneyi, Elde ateş yakma deneyi, Sodyum metali ve suyla gerçekleşen patlama deneyi ile Alüminyum folyo hidroklorik asit tepkimesiyle gerçekleşen patlamalar öğrencilerde büyük bir heyecan yarattı. Kurucu Nezir beyin ve müdürlerinde teşrif ettikleri Etkinlik öğrenciler için oldukça ilgi uyandırdı.

Öğrencilerin ilgisini çekerek bilime daha fazla yönlendirmek ve böylece daha üretken ve düşünen bireyler yetiştirmek amacıyla öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikleri sergilediler. Bu anlamda öğrencilerimiz kendi yaptıkları robot süpürgeyi, güneş enerjisiyle çalışan kendi kendine şarj olan uzaktan kumandalı aracı ve yine güneş enerjilisiyle çalışan power bank ile telefon şarj etme imkanı sunan cihaz üretildi.”

Maya Okullarında İngilizce Gecesi Etkinlikleri İlgi Uyandırdı…

Özellikle yabancı dilin çok daha önem arz ettiği günümüzde Maya okullarının öğrencilerine sunduğu iki dilli eğitim ise oldukça dikkat çeken bir uygulama. Genel hatlarıyla İngilizce ve Almanca yabancı dillerinin birlikte verildiği gözlemlenirken eğitimlerini aksatmadan alan öğrencilerin düzenlenen etkinliklerde sergiledikleri performanslar ise takdire şayan.

Yabancı dile büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Yabancı Diller Koordinatörü Dr. Hasan Karacan ise,  “Maya Orta Okulları  öğrencileri tarafından İngilizce Gecesi düzenlendi.  Geceye öğrenci velileri de davet edildi. İngilizce gecesinde öğrenciler tarafından İngilizce şarkılar, skeçler, tiyatro, münazara gibi 20 civarında performans sunuldu. Bu performanslar ile öğrencilerin sahne deneyimi, sahnede performans fobisini yenme, yıl içerisinde öğrenilen diyalogları pratiğe ve oyunlara dökme, kişisel becerileri artırma, teorik çalışmaları pratize etme gibi beceriler amaçlanmıştır. Öğrencilerin çok başarıyla sergiledikleri performanslar veli ve öğretmenler tarafından ilgiyle, heyecanla ve hayretle karşılandı. Velilerin duygulu anlar yaşadığı gece öğrenciler için çok iyi bir anı olarak hafızalarında yer aldı. Maya İngilizce zümresinin bir çok etkinliğinin yıl içerisinde sunulduğu ve önümüzdeki yıl öğrencileri daha da  motive ettiği  bilinmektedir” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.