YİNE MAYA FARKI

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Maya Okulları’nın davetiyle Diyarbakır’a geldi. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ‘Kırk kere söyledim’ adlı kitabının imza töreninden sonra veli ve öğrencilerle konferans salonunda..

YİNE MAYA FARKI
Yayınlanma: Güncelleme:

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Maya Okulları’nın davetiyle Diyarbakır’a geldi. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ‘Kırk kere söyledim’ adlı kitabının imza töreninden sonra veli ve öğrencilerle konferans salonunda bir araya geldi. Çocuk eğitimi ile ilgili konferans veren Prof. Dr. Selçuk, konuşma yaptığı sırada, sahneye nereden geldiği belli olmayan bir kedi çıktı. Selçuk, kediye yaklaşarak önce başını okşadı sonra kucağına alıp sevdi. Prof. Dr. Selçuk’un, kediye yönelik, “Nereden geldin sen, ne yapıyorsun, niye geldin sen, ne yapmaya geldin sen ha? Konuş, seni dinliyoruz. Var mı çoluk çocuk? Okula gidiyorlar mı?” sözleri, veli ve öğrencileri gülümsetirken, büyük alkış aldı.
Maya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nezir Bulut, Prof. Dr. Ziya Selcuk’un eğitime farklı bakan bir bilim insanı olduğunu belirterek, “Bizler de Diyarbakır Maya olarak farkındalığı yaratmak, hem öğretmenlerin öğretmenlik kalıplarını hem velilerin veli olma kalıplarını değiştirmek, bu konuda farkındalığı artırma anlamında farklı bir pencereden bakmasını amaçladık. Ziya hocanın aklımda kalan güzel bir sözü var; Çocuklara soru çözmeyi öğretiyoruz ama sorun çözmeyi öğretmiyoruz. Bu farkındalığı hem öğretmenlerde hem velilerde uyandırmak ve fark ettirmek anlamında çok değerli buluyorum” dedi.(DHA)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.