KARASİNEK ÜREME ALANLARI İLAÇLANIYOR

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sonbahar mevsiminde hava ısısının düşmesi nedeniyle güneş alan bölgelere ve ortam ısısının yüksek olduğu kapalı alanlarda karasineklerin üremesini engellemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Larva mücadelesi yürüten..

KARASİNEK ÜREME ALANLARI İLAÇLANIYOR
Yayınlanma: Güncelleme:

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sonbahar mevsiminde hava ısısının düşmesi nedeniyle güneş alan bölgelere ve ortam ısısının yüksek olduğu kapalı alanlarda karasineklerin üremesini engellemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Larva mücadelesi yürüten ekipler ahırlar, çöp konteynerleri, çöp biriktirme alanları, gıda üretim ve sunum yerleri, lokanta, restoran gibi kapalı iç mekânlarda karasineklere yönelik ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan ilaçlar kullanılıyor.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığının, toplum sağlığını korumak amacıyla karasinek ürediği, beslendiği, barındığı ve dinlendiği tüm alanlarda kalıcı etkili ilaçlar kullanılarak mücadelesini sürdüreceği kaydedildi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.