DİYARBAKIR 11. YÖREX ANTALYA FUARINDA

Ramazan SEYKANDiyarbakır yöresel lezzetleri, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ticaret Borsası işbirliği ile ANFAŞ Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenen..

DİYARBAKIR 11. YÖREX ANTALYA FUARINDA
Yayınlanma: Güncelleme:

Ramazan SEYKAN
Diyarbakır yöresel lezzetleri, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ticaret Borsası işbirliği ile ANFAŞ Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenen 11. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında (YÖREX) yerini aldı.

Antalya Ticaret Borsası’nın ‘’Sizin Oraların Nesi Meşhur?’’, ‘’Bir Adımda Anadolu’’ sloganlarıyla düzenlediği fuarda 76 il ve KKTC’den katılan katılımcılar ürünlerini sergiliyor.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır standında tescilli Diyarbakır burma kadayıf çeşitleri, soğuk baklava, örgü peyniri, mahlepli çörek kül ile haşlanmış karpuz çekirdeği, Karacadağ pirinci, pestil, cevizli sucuk, dibek kahvesi, kuruyemiş çeşitleri, çiğköfte, kavurma, karakovan balı, tuzlu tereyağı gibi yöresel ürünler tanıtılıyor.

Diyarbakır’da hüküm sürmüş 33 medeniyetten alınan ilhamla saf gümüşten yapılan ve 33 habden oluşan habli kolye seti, Diyarbakır’a özgü saf gümüşten Halep Kordon’ları, hasır bilezikler, kök boya ipliklerle dokunmuş dokuma halılar, saf ipekten dokunmuş şal ve kravatlar gibi ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçilere kent tanıtım materyalleri hediye ederek yöresel ürün ikramında bulunuyor.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.