GÖRENLER ‘ŞOK’ YAŞADI

Diyarbakırlılar bu güne DİSKİ’nin fatura şoku ile başladılar. Kentin sakinleri su faturalarının normal gelen faturalara oranla 3 katı oranına kadar artmış haliyle karşılaştılar. Gördükleri su faturaları karşısında adeta dilleri tutulan..

GÖRENLER ‘ŞOK’ YAŞADI
Yayınlanma: Güncelleme:

Diyarbakırlılar bu güne DİSKİ’nin fatura şoku ile başladılar. Kentin sakinleri su faturalarının normal gelen faturalara oranla 3 katı oranına kadar artmış haliyle karşılaştılar. Gördükleri su faturaları karşısında adeta dilleri tutulan vatandaşlar daha sonra nedenlerini sorgulamaya başladılar.

‘SAYAÇ OKUMA MEMURLARI SAYAÇLARI SAĞLIKLI OKUMAMIŞLAR’

Yetkililere ulaşamayan ve herhangi bir açıklama alamayan vatandaşların çaresiz soruları karşısında konuyu DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tuşi’ye aktardık. Konuya ilişkin yanıt veren Tutşi şunları kaydetti: “Suya hiçbir suretle zam yapılmamıştır. Tahminimize göre biz sayaç okuma işini özelleştirdik. Niye özelleştirdik diye sorarsanız, bizim okuma ekiplerimiz sayaçları çok ta sağlıklı okumuyorlardı. İhaleyi alan firmanın ekipleri okuma işlemlerinin doğrusunu okuyunca arada kayma olan metreküp hesaplarından dolayı biriken oranlar bu okumada faturalara yansıdı. Yüzden doksan bu yüksek gelen faturalar bundan kaynaklanıyor. Gelecek ay bu durum düzelmiş olacak. Bu kez okuma ekibi gittiğinde saat normale döneceği için kaç metreküp kullanılmış ise o oran faturada olacak, böylelikle faturalandırmalar normale binmiş olacak. Su fiyatlarında her hangi bir artış söz konusu değil. Yani sayaç memurlarının geçmiş dönemde gidip saatleri okumamasından kaynaklı olabileceğini söylüyorum. Biz sayaç okumayı özelleştirdik, ayırdık ve kapattık. Yeni okuyan sayaç memurları doğru bir şekilde okuyor.  Ama yinede vatandaşlarımızın bir sıkıntısı ve sorunu olursa bize müracaat edebilirler. Ama dediğim gibi yüzde 99 yaşanan yüksek faturalar önceki seferlerde yaşanan eksik okumalardan kaynaklanıyor. Siz bazı yerlerde 300 diyorsunuz biz başka yerlerde daha yüksek faturalar olacağını bekliyoruz. Yani adam 5 metre küp yazmış ama ev sahibi 50 metre küp kullanmış böylelikle birikmiş ve şimdi doğru okumaya geçince ne olacak 1.500 TL fatura gelmiş olacak. Bunu önümüzdeki aydan sonra düzene koyacağız.” Dedi.

VATANDAŞLAR: “ZAMMI GİZLİYORLAR”

Vatandaşlar ise söz konusunu işlemin bazı binalarda su sayaçlarının üst katta olduğu için yaşanmış olabileceğini beyan ederken özellikle Bağcılar bölgesindeki bütün binaların sayaçlarının zeminde ve beraber olduğuna dikkat çekerek gizli bir zam yapıldığını iddia ediyorlar.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.