GÜNDÜZ 1, GECE 1000 BAŞKA GÜZEL ŞEHİR

Çok uzun yıllar boyunca Diyarbakır’ın üzerine bir kabus gibi çöken ve muhteşem güzelliklerini kalın sis tabakası ile gizlemişti. Son zamanlarda oluşturulan huzur ve güvenlikli ortamla birlikte tarihi mekanlar dolup taşmaya..

GÜNDÜZ 1, GECE 1000 BAŞKA GÜZEL ŞEHİR
Yayınlanma: Güncelleme:

Çok uzun yıllar boyunca Diyarbakır’ın üzerine bir kabus gibi çöken ve muhteşem güzelliklerini kalın sis tabakası ile gizlemişti. Son zamanlarda oluşturulan huzur ve güvenlikli ortamla birlikte tarihi mekanlar dolup taşmaya başladı. Terör olaylarının yerini huzura bıraktığı Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistler tarihi mekanları gezerek güzel vakit geçirmeye başladı. Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi dokuya ve mimariye sahip, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak mekanı haline gelen Hasan Paşa Hanı, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte eski yoğunluğuna kavuştu.
Hasan Paşa Hanı’nda 12 yıldır esnaflık yapan ve aynı zaman da Hasan Paşa Hanı Yönetim Kurulu Üyesi olan Bilal Peke, “Kısıtlamalar kalktı her yer açıldı, bayramdan bu yana işlerimiz çok iyi. Çok güzel bir mekanımız var. Diyarbakır’ın yükselen yıldızı Hasan Paşa Hanı tarihi bir ortam, mistik bir mekan. Gelen misafirlerimiz burayı çok seviyor” dedi.

Diyarbakır’ın geneli itibariyle yoğunluktan dolayı esnaflar memnuniyetlerini diye getirirken covit sonrası sur içinin çok daha yoğun bir taleple gündeme geleceğini verguluyorlar.

Gündüz bir gece bin başka güzel

Diyarbakır’daki tarihi mekanları görmeye herkesi davet eden Diyarbakır sakinleri ise sadece gündüzlerin değil gecelerin de çok muhteşem geçeceğine vurgu yaparak Diyarbakır’ın gündüzünün bir başka, gecelerinin ise bin başka güzel olduğunun altını çizip herkesi Diyarbakır’ın bu güzelliklerinden nasiplenmesi için davet ediyorlar.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.