UID DİYARBAKIR’DA KURBAN YARDIMI DAĞITTI

Almanya’daki gurbetçilerden Diyarbakır’daki yoksul ailelere kurban eti yardımı gerçekleştirildi. Merkezi Almanya’da bulunan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’daki yoksulları unutmadı. Almanya’daki gurbetçilerin parasını..

UID DİYARBAKIR’DA KURBAN YARDIMI DAĞITTI
Yayınlanma: Güncelleme:

Almanya’daki gurbetçilerden Diyarbakır’daki yoksul ailelere kurban eti yardımı gerçekleştirildi. Merkezi Almanya’da bulunan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’daki yoksulları unutmadı. Almanya’daki gurbetçilerin parasını ödediği dört büyükbaş hayvan, UID’nin Diyarbakır gönüllüsü Av. Muhammed Akar ve UID’nin Solingen yetkilisi Rıza Zingal’in katılımıyla dualar eşliğinde kesilerek, yoksul ailelere dağıtıldı.

Avrupa’nın tüm ülkelerinde örgütlü olan ve binlerce gönüllü üyesi bulunan UID, iki yıldır Türkiye’de de çeşitli yardımlarda bulunuyor. Av. Muhammed Akar’ın girişimiyle Almanya ve Diyarbakır arasında kurulan kardeşlik köprüsü kapsamında geçen yıl her iki bayramda 1000’i aşkın aileye gıda ve kurban eti yardımında bulunan UID, dün de Kurban Bayramı vesilesiyle dört büyük baş hayvan kestirerek, yoksul ve gariban ailelere dağıtımını gerçekleştirdi.

AKAR: KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ DAHA DA GELİŞECEK

Av. Muhammed Akar, UID’nin 2006 yılından bu yana faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, zaman zaman Almanya’daki etkinliklere katıldığını, Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunduğunun altını çizdi. Bu girişimler nezdinde UID yetkililerinin kente geldiğini ve bir kardeşlik köprüsü kurulduğuna dikkat çekerek, “UID’nin Solingen yetkilisi, ailesi birlikte dünden bu yana tarihi kentimizi geziyoruz, tanıtıyoruz. Önümüzdeki aylarda Almanya’daki gurbetçi kardeşlerimizden büyük bir topluluk daha Diyarbakır’a gelecek. Biz, kurulan diyaloğun daha da gelişeceğine ve Diyarbakır’a gelişlerin daha da çoğalacağına inanıyorum. Allah hayırlarını kabul etsin” diye konuştu.

“DİYARBAKIR AYRI BİR CENNET”

Almanya’da 40 yıldan bu yana Almanca ve Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığını belirten UID Solingen Temsilcisi Rıza Zingal ise yaptığı konuşmada şunlara yer verdi: “Türkiye bir cennet ama Diyarbakır başka bir cennet. Biz, kurulan kardeşlik köprüsünü daha geliştireceğiz. Yerinde görerek, dokunarak, konuşarak birlik ve beraberliğimizin pekişeceğine inanıyoruz. Almanya’daki gönüllü üyelerimizin desteğiyle dört büyük hayvan adağımızı Diyarbakır’da kestik. Bu adakların ihtiyacı olan ailelere ulaşması bizleri çok sevindirdi” diye konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.