Yeni imar alanındaki orta refüj ve kavşaklar düzenleniyor

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırları içinde yeni imar alanlarında yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, Diclekent Bulvarı ve Mezopotamya Bulvarı 2’nci etabında bulunan orta refüj ile..

Yeni imar alanındaki orta refüj ve kavşaklar düzenleniyor
Yayınlanma: Güncelleme:

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırları içinde yeni imar alanlarında yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, Diclekent Bulvarı ve Mezopotamya Bulvarı 2’nci etabında bulunan orta refüj ile kavşaklarda peyzaj ve bitkilendirme çalışmalarına başladı.

Orta refüj ve kavşaklara sulama tesisatı döşeniyor

Kent trafiği açısından oldukça önemli bir konuma sahip olan kavşaklardaki çalışmalarda ekipler, ilk etapta bitkilerin verimli şekilde gelişimini sağlamak için altyapı işlemleri kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’na 2 bin 497 metre, Diclekent Bulvarı’na 2 bin 414 metre ve Mezopotamya Bulvarı 2’inci etabına 996 metre olmak üzere toplam 5 bin 907 metre uzunluğundaki orta refüjlere sulama tesisatı döşeniyor. 

Sulama tesisatı çalışmalarının devam ettiği projede, altyapı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, ihtiyaç duyulan alanlara gerekli toprak takviyesi yapacak.

Orta refüj ve kavşaklara 150 bin mevsimlik çiçek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kavşakları bitki dikimine müsait hale getirdikten sonra alanlara, farklı tür ve renklerde toplam 150 bin mevsimlik çiçek ile 10 bin de çalıyı toprakla buluşturacak. 

Büyükşehir Belediyesi, kavşak ve orta refüj düzenleme işi kapsamında ayrıca caddelerin aydınlatmalarını sağlamak için de çalışma yürütecek.

 
 
 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.