TÜRKİYE’NİN İLK KIBRIS BARIŞ ANITI BAĞLAR’DA !

Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine destek olan Diyarbakırlı şehit ve gaziler anısına böyle bir park ve anıt projesinin hayata geçirilmesi karşısında büyük gurur duyduklarını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,” Bu..

TÜRKİYE’NİN İLK KIBRIS BARIŞ ANITI BAĞLAR’DA !
Yayınlanma: Güncelleme:

Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine destek olan Diyarbakırlı şehit ve gaziler anısına böyle bir park ve anıt projesinin hayata geçirilmesi karşısında büyük gurur duyduklarını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,” Bu anıt inşallah kadim Diyarbakır halkı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik ve dayanışma ruhunu ilelebet sürdürecektir ” dedi.

Önceki dönem Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, böyle bir projenin Bağlar’da hayata geçirilmesinin tüm dünyaya bir mesaj olduğunu ifade ederek Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve ekibini tebrik etti.

Çok amaçlı park projesi içerisinde yer alan anıtın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı 4 şehidimizin isimlerini anıtta yazdık. Parkımız çok amaçlı özellikleriyle ilçemize oksijen deposu işlevi görecek, aynı zaman da tarih boyunca 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim Diyarbakır’ımız ile Kıbrıs Türk halkı arasında kardeşlik köprüsü vazifesi görecektir.” diye konuştu.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı şehit ve gazilerin anısı Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde hayata geçirilen park projesi ve Türkiye’de bir ilk olan Kıbrıs Barış Anıtı’nda yaşatılacak.

Bağlar Belediyesi’nce Bağcılar Mahallesi Havaalanı güzergahında 35 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ismi verilen çok amaçlı park projesinde yaptırılan anıtta Diyarbakırlı Kıbrıs şehitleri Mahmut Pınar, Ahmet Akbaş, Mustafa Bingöl ve Mehmet Döndü’nün isimleri yazıldı.

Projede Kıbrıs Barış Anıtı’nın yanı sıra yeşil alan ve sosyal donatı bölümleri de yer alıyor.

Projenin açılış programına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önceki dönem Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, MHP İl Başkanı Mithat Aslan ,Garnizon Komutan Vekili Güntaç Kayapınar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, Kıbrıs gazileri ile çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.

Coşkulu geçen programda vatandaşlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Tatar:”İnanılmaz Derecede Gurur Duydum”

 

İsminin verildiği park projesi ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı şehit ve gazilerin anısına yapılan Barış Anıtı için Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu anlamlı proje nedeniyle gururlandıklarını söyledi.

Tatar,”Bugün burada olmak benim için gurur ve mutluluk. Kuzey Türk Cumhuriyeti’nden sizlere selam ve muhabbet getirdim.

Son yıllarda yapılan çalışmalarla iki ülke arasında kaynaşma ve dayanışma daha da arttı.

Aynı milletin evlatlarıyız.

Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini kahramanca yürütüyoruz. Barış ve huzuru dünyaya haykırıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın 

Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta ülkemizin tanınması için mücadele ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

1 yıl önce buraya geldim.

Hüseyin Beyoğlu başkanım park projesini anlattı. Memnuniyetle karşıladım.

1 yıl bile geçmeden bitti. Doğrusu bu kadar kısa zamanda tamamlanmasını beklemiyordum. İsmiminn verilmesi beni için çok büyük bir gurur ve mutluluk oldu. Hüseyin Beyoğlu başkanıma en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.

Diyarbakırlı 

4 şehidimiz ve 500’den fazla gazimiz için barış Anıtı yapılması çok daha anlamlı.

Kıbrıs Türk halkı onure edildi.

Kıbrıs Barış Harekatı da Kıbrıs Türk halkına destek verilmesi açısından son derece anlamlı.

Bu güzel günü bize yaşatan Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve ekibine, Diyarbakır halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Eker:”Proje Diyarbakır İçin Gurur Vesilesi “

 

Önceki dönem Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bağlar halkının hak ettiği hizmeti AK Parti’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile almaya başladığını dile getirerek bu projenin de ayrıca gurur vesilesi olduğunu ifade etti.

Eker,”Bağlar Diyarbakır’ın en büyük ilçeleri arasında yer almaktadır.

Kadim ilçemiz geçmişte hak ettiği hizmeti alamadı. Halka ayrılması gereken kaynaklar başka yere kaldırıldı. Ancak 2019’dan sonra bu değişti. Bugün gelişen gözde bir ilçe oldu. Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve ekibi ilçeyi geliştirmek için gece gündüz çalışıyor. Bu parkın iki önemi var. Önemli bir Şehircilik projesidir. İkinci husus Kıbrıs milli davamız. Türkiyen’in güvenliği için Kıbrıs’a ihtiyaç var.  Kıbrıs davası için şehit olan hemşehrilerimiz var. Bu park ve anıt onlara duyduğumuz minnetin gereğidir. Diyarbakır ve Kıbrıs arasında duygu bağı oluşturuyor. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve ekibi ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vali Su :”Kahraman Şehitlerimizin Hatırası İçin Oldukça Anlamlı “

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su,Kıbrıs Barış Harekatı’na destek veren Diyarbakırlı şehit ve gazilerin anısına böyle bir projenin hayata geçirilmesinin iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlü hale getireceğine dikkat çekti.

Vali Su, “Burada güzel bir hizmetin açılışını yapıyoruz. İlimizde her sektörde önemli hizmetler yerine getiriliyor. Genel ve yerel çok önemli hizmet kazandırılıyor. Bir çok hizmet vatandaşla buluşuyor. Bağlar Belediye Başkanımız ve herkesin emeğine teşekkür ediyorum. Kıbrıs bizim için çok önemli. Kıbrıs Barış Harekatı ile adaya huzur geldi. Tarih boyunca hür yaşadık. Kahraman Mehmetçik ve oradaki mücahitler çok önemli bir başarıya imza attı. Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı 4 Mehmetçik şehit oldu. Bu park onların anısını yaşatacak. Ersin Tatar ismi de ayrıca gönül bağı oluşturacak. Bu anlamlı projeyi hayata geçiren Bağlar Belediye Başkanımız Sn Hüseyin Beyoğlu ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı, Başkan Beyoğlu’na Teşekkür Etti

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmak için Diyarbakır’dan çok sayıda insanın o dönem gönüllü olarak askerlik şubesine başvurduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer,harekata katılan Diyarbakırlı 4 askerin şehit olduğunu ifade ederek böyle bir anıtın Diyarbakır’da yapılmasının kendileri için övünç vesilesi olduğunu söyledi. Ezer,”Kıbrıs Barış Harekatı’nın ilimiz için anlamı çok fazladır. 4 şehidimiz ve 535 gazimiz mevcüttür. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’nun şehit ve gazilerimizin anısını yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği bu proje bizi çok duygulandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Buna vesile olan herkesten Allah razı olsun. “ değerlendirmesinde bulundu.

“Kardeşlik Bağlarımızı Güçlendirmek İçin Hayata Geçirdik”

Türkiye’nin, tarih boyunca Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinde hep yanlarında olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın Diyarbakırlılar için de ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirerek,”Bir çok hemşerimiz bu harekâta katılıp Kıbrıs Türk halkının uğramış olduğu mezalime karşı cephede dimdik mücadele vermiştir.Hepsini minnetle yad ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek ve ölümsüzleştirmek amacıyla bugün açılışını yapacağımız bu anlamlı ve nezih projeyi hayata geçirmek istedik. Projemizi büyük bir özen ve titizlikle hazırlayarak yüksek çalışma azmimizle hizmete hazır hale getirmenin haklı gururunu ayrıca yaşamaktayız.” İfadelerini kullandı.

“Bağlar’ın Yeni Nefes Alanı Olacak”

Belediyenin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği projenin çok amaçlı olarak inşa edildiğine dikkat çeken Başkan Beyoğlu,”Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bizler için motivasyon kaynağı olan gönül sosyal ve hizmet belediyeciliği anlayışı ile görev süremiz boyunca ilçemize hak ettiği değeri ve önemi vererek 300 metrekarenin üzerinde yeni yeşil alanlar kazandırarak ilçemiz tarihinde bir ilke imza attık.Kıbrıs şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla Kıbrıs Barış Anıtı’nı da inşa ettiğimiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ın adını verdiğimiz park projemizin tamamı 35 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olup çok amaçlı özellikleriyle ilçemize oksijen deposu işlevi görecek, aynı zaman da tarih boyunca 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim Diyarbakır’ımız ile Kıbrıs Türk halkı arasında kardeşlik köprüsü vazifesi görecektir. Bizlere hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen her daim yanımızda varlığıyla ve motivasyonlarıyla aşk ve sevgiyle çalışma azmimizi arttıran ağabeyimiz bakanımız sayın Mehmet Mehdi Eker beyefendiye ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.