OSB’de bir fabrika daha üretime başladı

Öğlen saatlerinde Organize Sanayi Bölgesine gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatir Kacır, ilk olarak 2. etapta bulunan EFG Elektrik Fabrikası’na geçti. Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun ve Diyarbakır..

OSB’de bir fabrika daha üretime başladı
Yayınlanma: Güncelleme:

Öğlen saatlerinde Organize Sanayi Bölgesine gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatir Kacır, ilk olarak 2. etapta bulunan EFG Elektrik Fabrikası’na geçti. Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun ve Diyarbakır Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan il birlikte fabrikayı gezen Bakan Yardımcısı Kacır, firma yetkilisi Mehmet Arif Üçer’den, üretim, istihdam ve ihracat ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte 3. Etapta bulunan Yılsan Fırça Fabrikası’na geçen Bakan Yardımcısı Kacır, burada Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, MÜSİAD Başkanı Mehmet Bozkuş ve çok sayıda sanayici tarafından karşılandı.

Yılsan Fırça Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yıldırım ile Fabrikanın Genel Müdürü Ömer Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmalarından sonra kürsüye çıkan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Organize Sanayi Bölgesi’nin Diyarbakır’ın tüten fabrikası ve göz bebeği olduğunu söyledi. İnsanların kendi memleketlerine yatırım yapmasının sevindirici bir durum olduğuna dikkat çeken Fidan, “Huzur ve güven ortamında Diyarbakır’ın ihracat rakamları çok iyi seviyelere geldi. Son 10 ayın ihracat rakamlarına göre Diyarbakır geçen yıla göre yüzde 35 artışla 265 milyon dolarla ihracat rakamlarını kapattı. Bu da bizim için sevindirici bir durum” diye konuştu.

Son olarak konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’yi geleceğe ve aydınlık yarınlara bilim, teknoloji, yatırım ve üretimin taşıyacağını belirterek, “Son dönemde Türkiye’de yatırımlar, büyük bir hız kazanmıştır. Kovid-19 salgınında dünyanın pek çok ülkesinin üretimini durdururken Türkiye, daha fazla yatırım ve üretim anlayışıyla ihracatını artırmayı başardı. Ve yıllık ihracatını 250 milyar doların üzerine çıkardı. Bunun kalıcı bir kazanıma dönüşmesinin gayreti içerisinde olduklarını anlatan Kacır, şöyle konuştu:

“Bunun olabilmesi için de yatırımları artırmaya devam etmesi lazım. Yatırımların ülke geneline yayılması için de daha fazla çaba göstermemiz lazım. Bakanlık olarak Türkiye’deki yatırımlara yatırım teşvikleri sunuyoruz. En ayrıcalıklı teşvikleri bu bölgelere sunuyoruz. Bu bölgelerde istihdam olanakları daha da artsın istiyoruz. Bu bölgelerde yaşayan gençlerimiz bu bölgede yaşamanın ve üretmenin hayalini kursunlar istiyoruz. Bu bölgenin insanı kendi bölgesine yatırım yapabilmesini istiyoruz. Aynı zamanda bu bölge hem Türkiye’nin diğer bölgelerinden hem de doğrudan yabancı yatırımcılar tarafından yatırımlarla daha fazla buluşsun istiyoruz.”

Yatırımcıların, girişimcilerin geleceğe dair umutlarını pekiştiren işlere imza attıklarını ifade eden Kacır, “Organize Sanayi Bölgesinde hali hazırda 13 bine yakın istihdam var. Ama 4. Etap’ta inşallah üretim tesisleri tamamlanacak. 5. Etap’ta yer seçimini yaptık, inşallah Organize Sanayi Bölgemizi genişleteceğiz. 1. OSB’deki istihdamı inşallah 13 binden en az 25 bine çıkaracağız. Tekstil OSB’miz de 3 bin 500 istihdam var ama bir yandan üretim tesislerinin kurulumu devam ediyor. Genişlemesi de tamamlandığında tekstil OSB’de de istihdam en az 25 bin olacak. Karacadağ OSB inşallah ayağa kalkıyor, en az 10 bin istihdam da orada olacak. Bunlar hayal değil, bir kaç yıl içerisinde Diyarbakır’ın bunları başarabilecek potansiyele ve güce sahip olduğunu biliyorum. Bu ülkenin çocukları, gençleri ve geleceği için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.