KIBRIS ŞEHİTLERİNİN ANISI DİYARBAKIR’IN KALBİ BAĞLAR’DA YAŞATILACAK

Yeni parklar kazandırmanın yanı sıra eski parkları da modernize ederek çocuk oyun gruplarıyla Bağlar’a yakışır bir görüntüye kavuşturduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Parklarımız ışıl ışıl görüntüleriyle vatandaşlarımıza huzur veriyor.”..

KIBRIS ŞEHİTLERİNİN ANISI  DİYARBAKIR’IN KALBİ  BAĞLAR’DA YAŞATILACAK
Yayınlanma: Güncelleme:

Yeni parklar kazandırmanın yanı sıra eski parkları da modernize ederek çocuk oyun gruplarıyla Bağlar’a yakışır bir görüntüye kavuşturduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Parklarımız ışıl ışıl görüntüleriyle vatandaşlarımıza huzur veriyor.” ifadelerini kullandı.

Yeşil Alan Sayısı Arttı, Bölgenin Çehresi Değişti
Diyarbakır’ın en büyük iki ilçesinden biri olan ve son nüfus sayımına göre 36 il’den daha büyük olan Bağlar’da belediye tarafından 2019 yılından sonra 11 büyük park projesi hayata geçirildi. Bağlar Belediyesi tarafından Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na tahsis edilen 92 bin metrekarelik alanda inşa edilen bölgenin en büyük Millet Bahçesi’nin yanı sıra önemli bilim, ilim ve kültür insanlarının isimlerinin verildiği Selahaddin Eyyubi, Ahmedi Hani,Ahmedi Hasi,Bağ Evi,Cahit Sıtkı Tarancı,Fidanlık Ve Meyve Bahçesi, El Cezeri,Ahmed Arif,Celal Güzelses parkları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ismini taşıyan parkın da yer aldığı toplam 11 proje 43 ayda tamamlanarak bu süreçte 300 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazandırıldı.
Daha önce yapılan parkların modernize edilmesi ve çocuk oyun gruplarının monte edildiği farklı semtlerdeki çalışmalarla beraber üç buçuk yılda hayata geçirilen yeşil alan miktarı 350 bin metrekareyi buldu.


Işıl Işıl Görüntüleriyle Huzur Veren Parklar
Farklı bölgelerde kazandırdıkları park ve yeşil alan projeleriyle ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçenin kazandığı görünümün Diyarbakır’da ikamet eden vatandaşların yanı sıra ilk kez kente gelen insanların takdirini topladığına dikkat çekti.
Beyoğlu,” Bütün bunları hayata geçirmek kolay olmadı. Belediyemizin imkanlarıyla gerçekleştirdik. Hepsinde büyük bir emek var. Gece gündüz demeden çalışan belediyemizdeki uzman ekiplerin ve çalışanlarımızın başarısıdır. Parklarımız ışıl ışıl görüntüleriyle görenlere huzur veriyor. Günün her saatinde ziyaretçi akını var. İnsanlar aileleriyle gelip huzur buluyor. İlk kez Diyarbakır’a gelen insanlar da oluşan bu güzellikleri takdir ediyor. Bize bu konuda mesajlar geliyor. Tabi ki kentimiz ve ilçemiz adına mutlu oluyoruz. “ diye konuştu.
Kıbrıs Şehitlerinin Anısına Anıt Yapıldı
Havaalanı güzergahı üzerinde 33 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve çalışmaları tamamlanan Ersin Tatar Parkı’na anlamlı bir anıt da yapılarak 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın ruhuna ve şehitlerin anısına vurgu yapıldı. Türkiye ve KKTC bayrakları monte edilen anıt sayesinde Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine de vurgu yapılması amaçlanıyor.
Havaalanından dolayı Diyarbakır’a gelen insanlar için geçiş ve karşılama noktasında yer aldıklarını anlatan Başkan Beyoğlu,”Bu anlamlı ve güzel parkımızı, yine haklı Kıbrıs davası uğruna şehadete ulaşan şehitlerimizin anısını yaşatmak üzere bu bölgede hayata geçirdik. Burası inşallah Diyarbakır’dan tüm dünyaya verilen anlamlı mesaj olacaktır.” diye konuştu

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.